Millioner til Tingvoll-prosjekt

Rådmann Olaug Haugen og ordfører Ole Morten Sørvik kunne smile fornøyd på kommune-konferansen i Molde, selv om statsråden ikke dukket opp.

Rådmann Olaug Haugen og ordfører Ole Morten Sørvik kunne smile fornøyd på kommune-konferansen i Molde, selv om statsråden ikke dukket opp.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kommunaldepartementet drysser penger på Tingvoll.

DEL

Totalt tre millioner på to år vil drysse over Tingvoll fra kommunaldepartementet. Sammen med andre midler gir det grunnlag for tre store prosjekter.

– Dette kan isolert sett gi sju-åtte arbeidsplasser, men resultatet av satsingen vil kunne gi langt større effekter, sier rådmann Olaug Haugen.

Småsamfunnsatsing

Tingvoll var plukket ut av Møre og Romsdal fylke til å søke om statlige midler til nasjonal småsamfunnssatsing.

Torsdag fikk ordfører Ole Morten Sørvik meldingen om at han skulle møte kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa til lunsj under kommunekonferanse i Molde fredag.

Streik stoppet statsråden

Statsråden uteble på grunn av flystreik, men gleden er like stor over pengene. Nå kan arbeidet komme i gang med tre ulike prosjekt i Tingvoll kommune.

Det gjelder økosatsing, Tingvoll kirke og Åkerfallet.

– Med midler fra departementet, fylket og ulike aktører som vil bidra de kommende tre årene, vil det utgjøre en satsing på hele 61 millioner kroner, skryter Ole Morten Sørvik.

Nå skal det etableres et økologisk kunnskapssenter sammen med opplevelsessenter på Norsøk. Her blir det mulighet for folk fra fjern og nær til å oppleve økologisk landbruk på nært hold. Samtidig vil energispørsmål som solenergi bli presentert. Fjøset på Tingvoll gard er tenkt brukt til dette, mens et nytt fjøs er planlagt satt opp til økologisk drift.

Tingvoll kirke utgjør det andre prosjektet. Midler til å ruste opp kirka er en del av opplegget, samtidig som det skal etableres Tingvollen - et internasjonalt kunnskapssenter for lokaldemokrati, miljø og flerkulturell forståelse.

Det tredje prosjekt blir på Åkerfallet. Kommunen kjøpte gården nylig, og skal bruke det til et Midt-Norsk folkemusikksenter. Her kan det holdes kurs, studier, konserter og produksjon av musikk i et helt spesielt miljø.

Meltveit Kleppa kommer på besøk

– Kombinasjonen av eksisterende miljø og stor innsats av dugnad er noe av grunnlaget for at Tingvoll ble valgt, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Hun og hennes medarbeidere vil følge prosjektene nøye, og varsler allerede nå at hun vil komme på besøk for å se hvordan det går med arbeidet.

Artikkeltags