Skal orientere om rotenon

Ståle Refstie: Lover mer informasjon.

Ståle Refstie: Lover mer informasjon.

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommunestyret i Sunndal vil få orientering om utviklingen i saken som gjelder gyro-behandling av Driva.

DEL

Det lovet ordfører Ståle Refstie (Ap) i kommunestyret onsdag. I spørrehalvtimen spurte Erling Outzen (SV) om ordføreren ville legge til rette for at denne saken kan bli tatt opp i kommunestyret på nytt. Outzen viste til at gyroen er kommet tilbake til Ranavassdraget, som er blitt rotenonbehandlet. Outzen hevdet at rotenon har en rekke skadevirkninger, blant annet økt kreftfare og skader på Sunndalsfjorden.

- Vil ordføreren sørge for at saken blir behandlet på nytt, slik at Sunndal ikke påtar seg et medansvar for skadeverket i elva, spurte Outzen.

Refstie svarte at han ikke var sikker på om han ville legge fram ny politisk sak, men kanskje en orienteringssak, blant annet med folk fra direktoratet og fylkesmannen.

Dette handler om mye mer enn rotenon, sa Refstie og viste til bygdemobiliseringsmøtet på Gjøra nylig, der det var det en positiv holdning til at det skal settes i gang tiltak i elva, uten at en tar stilling til metode.

- På Gjøra er det stor interesse for driften av sperra og opprettelsen av et infosenter, sa Refstie.

Ordføreren er spent på budsjettbehandlingen av saken, om det kommer mer penger, slik at prosjekt sperre kommer i gang. Om Driva skal behandles med rotenon eller et annet kjemisk middel, er ikke avgjort.

Refstie legger opp til et møte så fort som råd, og det sa Outzen seg fornøyd med.

Artikkeltags