Sørvik skal lede fusjonert selskap

Ny jobb: Ole Morten Sørvik blir sjef for et av landets største sjøforsikringsselskap.

Ny jobb: Ole Morten Sørvik blir sjef for et av landets største sjøforsikringsselskap.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Blir administrerende direktør i Bud og Hustad Forsikring gjensidig.

DEL

FRÆNA: Under forutsetning av at de ekstraordinære generalforsamlingene i Bud og Hustad Forsikring gjensidig og Nordmøre Gjensidige Båttrygdlag godkjenner den framlagte fusjonsavtalen mandag 21. november, blir de to forsikringsselskapene ett selskap fra og med 1. januar 2012.

Tidligere tingvollordfører Ole Morten Sørvik blir administrerende direktør i det fusjonerte selskapet, og fra en tilværelse der Sørvik var den eneste ansatte i Nordmøre Gjensidige Båttrygdlag, vil han nå få sju medarbeidere.

Bud og Hustad Forsikring gjensidig, som det fusjonerte selskapet skal hete, vil ha sitt hovedkontor på Bergset i Fræna kommune, og blir et av landets største sjøforsikringsselskap med en premiesum på rundt 80 millioner kroner.

– Dette blir spennende. Jeg skal fortsatt bo i Tingvoll. Arbeidsvegen blir heldigvis ikke mer enn fem minutter lengre enn i dag. Det er til å leve med.

Mens Nordmøre Gjensidige Båttrygdlag i dag har konsesjon bare for Nordmøre, vil det nye selskapet ha en landsdekkende konsesjon, i tillegg til at en gjennom Bud og Hustad Forsikring gjensidig også overtar en forsikringsportefølje i Danmark. Selskapet vil ha en avtale med Gjensidige Forsikring med hensyn til risiko og reassuranse.

– Dette samarbeidet gjør at vi nå også kan gi ansatte på de båtene vi forsikrer et fullskala tilbud. Vi snakker da om privatforsikringer som hus, hjem, innbo og bil, sier Sørvik.

Men det er sjøfartøy, og da i hovedsak næringsfartøy, som er forretningsområdene for de to fusjonspartnerne. Slik vil det også være etter fusjonen.

Artikkeltags