Starter billettsalget onsdag

Klar for 19. utgave:   Prosjektkoordinator Steinar Husby (fv), videre styret for musikkspillet; Gunnar Bråten, Aksel Sæsbøe, Ola Ulvund, Eva HeidiLund Silset og leder Anne Bente Skare.

Klar for 19. utgave: Prosjektkoordinator Steinar Husby (fv), videre styret for musikkspillet; Gunnar Bråten, Aksel Sæsbøe, Ola Ulvund, Eva HeidiLund Silset og leder Anne Bente Skare.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Musikkspillet om Lady Arbuthnott er i rute. Tidlig onsdag morgen åpner billettsalget for den 19. utgaven.

DEL

Årets musikkspill har premiere torsdag 19. juni, og det skal spilles til sammen ti forestillinger i løpet av de neste ni dagene.

- Vi har allerede fått mange henvendelser om billetter fra grupper, blant annet fra Meldal, Folldal og Oslo, sier styreleder Anne Bente Skare, som sammen med det øvrige styret tror at stykket også i år skal fylle salen ved alle de ti forestillingene.

Torsdag kunne styret og prosjektkoordinator Steinar Husby presentere årets festivalplakat, med ny grafisk profil, ny logo og med Leikvinrosa som sentralt element. Leikvinrosa ble brukt i Ladyens dager allerede på 1800-tallet.

Sunndal kulturfestival er historie, og en ønsket derfor en litt annen stil på årets plakat. Blikkfanget er bildet av åredansen. Alle bildene på plakaten er for øvrig tatt av Per Kvalvik.

Med det første vil musikkspillet også ha egen Facebookgruppe samt hjemmeside på plass. Dette blir kanalen for kjøp av billetter.

Det meste på plass

Det trengs mye folk for å sette opp musikkspillet; til sammen et sted mellom 120 og 130. Av disse er 70 på scenen. Tre måneder før premieren på Lady Arbuthnott er det meste på plass, både på, foran og bak scenen.

Alle hovedrollene blir som i fjor, men unntak av Karen, som i år skal spilles av Siri Schnell Juvik. På statistsida er også mye på plass; i alle fall når det gjelder de store statistrollene. Mange fortsetter, men det er også noe nytt. Men det er noen uavklarte kvinneroller; blant annet trenger en ny kjøpmannsfrue og en halvgammel kjøpmannsdatter.

Også orkesteret, arbeidsgrupper og produksjonsteamet er på plass; styret er produsent, Pål Øverland er kunstnerisk leder, Mette Welle Jakobsen er kostymedesigner, Bjørnar Myhr er musikalsk leder, Ketil Gudim står for koreografien, Sigrid Vetleseter Bøe er ansvarlig for koret, mens Ane Wennevold er inspisient/produksjonsleder.

- Vi trenger likevel mer folk, sier Skare.

Blant annet går dette på forpleining av skuespillerne. De som ønsker å bidra på den store dugnadssatsingen musikkspillet er. Alle som ønsker å bidra, skal få anledning til det. Det vil bli tatt initiativ til et åpent dugnadsmøte i løpet av våren.

Rød tråd

Det er kuttet kostnader, men dette skal ikke gå ut over den høye kunstneriske kvaliteten på musikkspillet. Den skal bestå.

- Det er vår røde tråd, sier Ola Ulvund.

Næringslivet har allerede vært veldig positive, Sunndal næringsforening har blant annet bidratt med 50.000 kroner, og har oppfordret sine medlemsbedrifter til å bidra som sponsorer. Men styret håper enda flere blir med på spleiselaget.

- Vi er ydmyk for all støtte vi får, sier Skare.

Årets forestilling skal i hvert fall ikke gå i minus, lover styret.

Jubileum i 2015

Målet er at historien om Lady Arbuthnott skal spilles også i årene som kommer. I 2015 er det 20-årsjubileum for musikkspillet, og året etter er det 150 år siden Lady Arbuthnott kom til Sunndal for første gang i 1866, på bryllupsreise med sin mann William. Hun slo seg ned for godt i Sunndalen i 1868, etter at sønnen James døde og hun ble skilt fra sin tredje mann.

Artikkeltags