TINGVOLL: Hos Nils Helge Evjen i Tingvoll Sport ramlet det inn en e-post blant mange andre. Avsender var angivelig Åfjord Sparebank. Han ble bedt om å legge inn informasjon om både navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, kortnummer, sikkerhetskode og utløpsdato. Det ble opplyst at banken nettopp hadde oppdatert sine elektroniske sider.

Hvis han ikke innen 10. mai oppga informasjon, forbeholdt banken seg retten til å suspendere eventuelle operasjoner på kontoen.

Ugler i mosen

Nå ramler det ofte inn e-poster med åpenbare svindelforsøk. Denne kunne virke mer tilforlatelig ut fra at det var en liten bank i nabofylket. Han luktet likevel noe muffens. Her var det både en hund begravd og ugler i mosen, selv om banksiden så troverdig ut. Sådanne opplysninger gir man ikke fra seg okkesom.

– Jeg har aldri hatt noen konto der. Det eneste jeg kan tenke meg, er at jeg for mange år siden kanskje kan ha betalt inn noen kroner som medlem av tidligere Sportsringen.

Varsku

Han opplyser om lureriet i tilfelle andre i leserkretsen har fått noe lignende. At svindlerne bruker en liten bank er for ham forholdsvis nytt.

Hos Åfjord Sparebank hadde de tydeligvis fått en rekke henvendelser på telefon i løpet av dagen. De opplyste til Evjen at de hadde kontroll og jobbet med saken.

Advarsel

Banken var snar med å legge ut en advarsel på sin hjemmeside om svindelforsøket, og ba folk om å ikke oppgi kontaktinformasjon eller klikke på lenken oppgitt i e-posten.

Det er greit å bli minnet på at man må være kritisk, spesielt når det bes om kontaktinformasjon.