Vil skape arbeidsplasser

Hårete mål: Styret i Gjøra Bygdeutvikling har satt seg nye hårete mål, men for å komme i mål ønsker en å ansette en bygdeutvikler i en femårig engasjementsstilling. Torsdag inviteres det til et møte, der målet er å finne en finansieringsmodell for denne stillingen.

Hårete mål: Styret i Gjøra Bygdeutvikling har satt seg nye hårete mål, men for å komme i mål ønsker en å ansette en bygdeutvikler i en femårig engasjementsstilling. Torsdag inviteres det til et møte, der målet er å finne en finansieringsmodell for denne stillingen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gjøra Bygdeutvikling har som mål å skape 20 nye arbeidsplasser i øvre Sunndal innen 2020.

DEL

For å nå målet vil bygda ansette en bygdeutvikler på heltid.

Torsdag kveld er det møte i Nyheim Lodge sine lokaler på Gjøra. Der skal prosjekt 20 nye arbeidsplasser innen 2020 presenteres. Adresselisten over inviterte er lang og målet med møtet er å finne en finansieringsmodell for den ønskede stillingen som bygdeutvikler.

De inviterte representerer, hver på sin måte, ressurser som i fellesskap kan finansiere en slik stilling. Dersom viljen er til stede handler det om å finne en samarbeidsplattform, stake ut de konkrete målene og finne en farbar vei.

Gjøra Bygdeutvikling ønsker å knytte til seg en ressursperson, som får en arbeidsperiode på fem år, og som gjennom sin kompetanse, nettverk og strukturert samarbeid, skal være navet i utviklingen.

De inviterte deltakerne er stort sett personer som bekler offentlige, statlige og kommunale, stillinger.

Ordfører Ståle Refstie (Ap) er invitert, det samme er rådmann Per Ove Dahl. Daglig leder Per Helge Malvik i Sunndal Næringsselskap er invitert. Det samme er næringsutvikler Mette Sæter Ormset. På invitasjonslisten står så tre seniorrådgivere, Trond Haukebø og Synnøve Valle hos fylkesmannen og Sivert Gravem i Innovasjon Norge.

Roar Harsvik i Destinasjon Kristiansund og Nordmøre er invitert. Det samme er avdelingsdirektør Yngve Svarte og seniorrådgiver Jarle Steinkjer i Miljødirektoratet. Morten Liebe i Stiftelsen iNasjonalparker og bygdas egen Gunn Signe Aarnes i Sunndal Nasjonalparksenter er selvskrevne.

Det er Gjøra Bygdeutvikling sitt framtidsverksted med tema «Mer vekst og flere arbeidsplasser» som er utgangspunktet for torsdagens møte. I øverbygda har en ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene etter bygdeutviklingsprisen og kulturlandskapsprisen. Nå dras det i gang en ny stordugnad med et hårete mål om å skape vekst og tilflytting.

I arbeidet med dette er det etablert fire arbeidsgrupper. «Gjerra d», «Gjerra mat», «Næringstomt/næringsbygg» og «Åmotan». I tillegg ønsker GBU at staten investerer i verdens største laksesperre i kampen mot gyrolusa og at det etableres et infosenter og en forskingsstasjon i Sunndalsporten. Dette ser GBU for seg at kan bli en internasjonal turistattraksjon.

Artikkeltags