Sammen med Tuva Vaage Brådalen og dattera Embla (2) har han tatt turen til Øratorget torsdag ettermiddag for å hente produkter som har blitt bestilt i forkant. Med seg fra leverandør Marie Teigland fra Eidsvåg har familien honning og lammekjøtt.

– Vi er veldig glade i honning, og spiser nok mer enn det som folk flest gjør, opp mot fem-seks kilo i året som brukes på brødskiva og i matlaging, forteller han.

Familien er glade for at denne matvareutleveringa medfører litt ekstra liv og røre på Øratorget en helt vanlig torsdag, og han gleder seg på nye runder med matlevering senere i høst.

– Jeg håper det kan bli et enda større og variert tilbud, sier han.

Det er arbeidsgruppa som står bak den nyoppretta REKO-ringen enige i. Oddveig Gikling-Bjørnå håper blant anna at frukt- og grønt-produsenter vil ta kontakt og bli med.

– Det har vært ei voldsom og overveldende interesse for dette, og det stod kø av kunder da vi stilte oss opp. Det blir flere dager før jul hvor vi har vareutlevering, og vi håper å få med spesielt grønnsakprodusenter, sier hun.

– Dette er et unikt tilbud. Å handle lokalt i disse koronatider er viktig, sier Ildri Sandbakken, som også er med i arbeidsgruppa.

Sammen med Sandbakken og Gikling-Bjørnå er også Åse Torvik, Marie Teigland og Anette Rød Kvernberg. De to sistnevnte er fra Rød. Håpet er å få en eller flere menn sammen med seg i gruppa.

Marie Teigland var med å starte opp REKO-ringen i Molde. Da var både produsenter og kunder ukjente med hva dette er. Hun er veldig fornøyd med mottakelsen som produsentene har fått i Sunndal.

– Jeg var veldig spent på forhånd, men det var mange som meldte seg for å bli med på kort tid. Det var spennende å se hvordan produktene ville bli tatt imot, men det kom inn mange bestillinger.

Også Anette Rød Kvernberg er overvelda over den første runden med vareutlevering. Blant anna kjøtt fra hennes Hereford-kyr viste seg å være populært.

– Jeg sov dårlig i natt fordi jeg var redd for at jeg hadde regna feil på alle bestillingene, men det gikk veldig bra.

Neste utlevering på Øratorget blir torsdag 19. november. Orientering om hva som kan bestilles, legges ut fortløpende på REKO-ringen Sunndals facebookside.