(Nettavisen)

Tirsdag er den siste generasjonen av iPhones operativsystem tilgjengelig, nummer 17 i rekken.

For å få tilgang til den nye versjonen, gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering

Den nye oppgraderingen inneholder en lang rekke nye funksjoner. Alt fra bedre AirDrop-funksjonalitet, bedre widgets, låseskjerm og masse nye funksjoner til iMessage.

Men som alltid når Apple lanserer nye versjoner av operativsystemet, droppes støtten for eldre modeller.

Og denne gangen inkluderer det den uhyre populære iPhone 8, samt iPhone X.

Utover at man ikke får de nye funksjonene som legges til, er det også normalt langt dårligere tilgang på sikkerhetsoppdateringer.

Titusenvis får ikke den nye oppgraderingen

Både iPhone 8 og iPhone X er telefoner som ble lansert så lang tilbake som i 2018, men spesielt 8-eren viste seg å bli en storselger over flere år.

Utover at det var en veldig god telefon, var det også den siste fra Apple med hjem-knappen, gjorde den ettertraktet.

– Ja, den var populær, og har ikke helt gitt slipp. Av alle iPhones i Telenors nett, klamrer den seg til en tiende plass på topp 10-lista. Det betyr at det er et sekssifret antall iPhone 8 igjen i nettet, vi snakker om noen få titusener, sier pressesjef Anders Krokan i Telenor.

Telenor har omtrent halvparten av de norske mobilkundene i sitt nett. Telia ønsker ikke å oppgi noen anslag.

X-en ble lansert samtidig som 8-eren, men ble ikke solgt i like stort volum, og ble i større grad valgt av entusiaster som bytter mobil ofte.

XS og 11 synger også på siste verset

Det skal i samme slengen nevnes at også de to neste generasjonene av iPhone-modeller ikke vil få alle de nye funksjonene i den nye iOS 17.

Ifølge Apple vil det være behov for iPhone 12 eller nyere for enkelte nye funksjoner, blant annet en ny videoreaksjonsfunksjon og tekstprediksjon.