Ottem-gruppen opplyser om kjøpet av selskapet lørdag.

Målet er overtakelse 1. oktober, og overtakelsen omfatter bygg, kjøretøy, tomt, anlegg og avtaler.

Ikke til Oppdal likevel

- Dette har gått veldig fort. Vi kom på banen etter at vi så pressemeldingen som ble sendt ut om at Franzefoss selger virksomheten på Sunndalsøra, sier daglig leder i Ottem-gruppen, Torstein Ottem, til Aura Avis.

Han var raskt på ballen, og den siste uka har det vært mye møtevirksomhet i forbindelse med saken. Ottem ønsker ikke å gå inn på størrelsen på budet.

I pressemeldingen som ble sendt ut 16. september gikk det fram at Franzefoss skulle selge virksomheten på Sunndalsøra til Miljøgjenvinning AS på Oppdal med overtakelse 1. oktober. Nå er det altså klart at virksomheten likevel får lokalt eierskap.

- Dette faller naturlig inn i det vi ellers driver med, sier Ottem, som peker på gode muligheter for synergieffekter. Dette gjelder også for Ottem Carbonworks, framholder han.

- Vi mener dette er en fornuftig retning å gå i.

Kom med høyere bud

Daglig leder Ståle Nistov i Franzefoss Gjenvinning sier dette om bakgrunnen for at selskapet ble solgt til Ottem og likevel ikke Oppdal-selskapet:

- Ottem kom på banen etter at det ble kjent at vi selger virksomheten på Sunndalsøra, og kom med et konkurrerende og mye høyere bud før styremøtet. I pressemeldingen tok vi forbehold om at salget skulle godkjennes av konsernstyret i Franzefoss. Budet fra Ottem var såpass mye bedre, samt at vi vurderte at Ottem, med den virksomheten de har, har enda større mulighet til å videreføre og utvikle virksomheten og ivareta ansatte og arbeidsplasser videre. Vi tror dette er det beste for virksomheten.

Nistov vil ikke si noe om budets størrelse.

De ansatte er orientert om saken.

- Jeg oppfatter det slik at når det nå først ble et salg, er de glade for utfallet, sier Nistov.

Det bekrefter Magnhild Ramsli Sande, som er anleggssjef på Sunndalsøra.

- Vi er glade og fornøyde for at Ottem kom på banen. Når vi først skulle selges, så er det veldig bra at det ble til en lokal bedrift, sier hun.

- Det er kjekt å få bli en del av Ottem-gruppen, som har mye spennende på gang, legger hun til. Sande kommenterer også at de ansatte er imponert over hvor kjappe selskapet var til å hive seg rundt for å legge inn bud.

Ringen er sluttet

Det blir etablert nytt selskap under navnet Ottem Gjenvinning AS.

Dermed børstes støvet av et navn som mange vil dra kjensel på.

Ottem Gjenvinning ble etablert av Ottem på 90-tallet. Etter hvert ble det inngått samarbeid med Franzefoss, men Ottem beholdt en eierandel i selskapet fram til 2002. Nå kommer selskapet tilbake på lokale hender - og får Ottem-eierskap.

- Nå er ringen sluttet, for å si det slik, smiler Ottem.

Han legger til at T. Ottem Transport, som også er en del av Ottem-gruppen, har tatt seg av stortparten av transport for Franzefoss.

Ottem-gruppen består også av Ottem Resirk AS.

Viderefører driften som normalt

Driften skal gå som normalt uten vesentlige endringer, opplyser Ottem-gruppen.

- Vi kommer til å videreføre det som har vært, og utvikle det videre, sier Ottem. Han kan foreløpig ikke si noe om ledelse og struktur i selskapet.

Det er sju ansatte ved Franzefoss, samt to på deltid. Nå ønsker Ottem-gruppen dem velkommen som nye kolleger.

- Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven og få kolleger inn i familien, sier Torstein Ottem.