Tre modige innledere holdt hver sin Pecha Kucha, innenfor temaet «kunst, kultur og litteratur».

Det var stor stemning på Drøpping-kafeen og Ikke mange visste hva det var på forhånd. Nettopp derfor var det lett for mange å la seg rive med av den stramme formen, og intensiteten i framføringene.

Unn Catodatter Fyllingsnes i Kraftverk forteller at det ikke har vært bare lett å få folk på scenen.

– Nei, du vet, mange syns det er skummelt både å framføre noe og å gjøre det innen en form de ikke har øvd så mye på. Til slutt fikk vi tre gode navn på plass, inkludert meg selv, ler hun.

– Vi tror det blir lettere å få ja neste gang vi spør, når flere har sett hva dette er, sier hun optimistisk.

– Det som er så bra med konseptet, supplerer Fyllingsnes sin medsammenssvoren i Kraftverk, Synnøve Nes, er at den som har noe å fortelle, tvinger seg sjøl til å gjøre det kort og konsist. Pecha Kucha er mye brukt innen forskning, det gjør vel at det passer ekstra godt i forskningsbygda Tingvoll.

– Og dessuten, legger hun til, det varer såpass kort at om det er dårlig, overlever publikum helt fint, og om det er bra, vil man bare ha mer. Det er alltid en god ting innen underholdning. Et sultent publikum er et godt publikum.

– Dette er jo et underholdningskonsept, fortsetter Unn Fyllingsnes. –Publikum skal både lære noe nytt og bli revet med i en historie – og helst le, eller bli grepet på en annen måte. Følelser er viktig.

– Og så er det en finfin måte å komme seg ut og treffe folk på. Vi gir samtaletemaene, så ingen trenger å være redd for å ikke ha noe å snakke om i pausene!

Neste Pecha Kucha på Tingvoll blir fredag 6. desember.

Dette er Pecha Kucha:

• Pecha Kucha er japansk for «lyden av folk som snakker»

• Tre deltakere presenterer 20 bilder på lerretet og snakker i 20 sekund per bilde - totalt 6 min 40 sek per presentasjon.