Peder (15) satser på timbersport

Svinger øksa: Peder Kristoffer Jensvoll.

Svinger øksa: Peder Kristoffer Jensvoll.

22. – 23. februar arrangerer landslaget i STIHL Timbersports for første gang audition for nye talenter.

DEL

Det skjer på på Lillehammer, og konkurransen har fått navnet «The Axe Factor», opplyser kommunikasjonsbyrået JCP Nordic mandag i en pressemelding.

Vinnerne får dra på nybegynnerleir i Sverige, som er første steg på veien mot å delta i internasjonale timbersportskonkurranser.

Peder Kristoffer Jensvoll (15) fra Meisingset er en av dem som håper å imponere dommerne nok til å gå videre til Sverige.

– Jeg meldte meg på Axe Factor fordi jeg interesserer meg veldig for bruk av øks og motorsag. Jeg er oppvokst på gård på Nordmøre med skog og har holdt på med øks siden jeg var fire år gamme, sier han.

– Jeg synes timbersport er veldig spennende fordi det kombinerer bruk av både øks og motorsag og man konkurrerer i dette. Jeg hadde satt stor pris på om jeg fikk mulighet til å lære mer om sporten, sier han.

I STIHL Timbersports konkurrerer deltakerne om å kappe forskjellige type treblokker med øks, sag eller motorsag. Idretten er i sterk vekst både internasjonalt og i Norge.

– Timbersports er mer populært enn langrenn på verdensbasis og konkurransen er knalltøff. Det norske landslaget holder et høyt nivå, og vi ønsker å utvikle dette videre. Derfor gleder vi oss til å gi de mange talentene som finnes der ute en sjanse til å vise seg fram, sier markedskoordinator i Timbersports Norge og jurymedlem i «The Axe Factor», Benedicte Movik.

I juryen sitter også landslagsutøver Ole Ivar Lierhagen og tidligere OL-mester i roing, Olaf Tufte. Tufte har selv en fortid som Timbersportsutøver, blant annet under VM på Lillehammer i 2017.

I STIHL Timbersports konkurreres det i øvelsene Springboard, Single Buck, Standing Block Chop, Stock Saw, Hot Saw og Underhand Chop.

I «The Axe Factor» vil deltakerne konkurrere i tre av øvelsene. Opptil 30 unge, lovende personer vil få vise seg fram i løpet av den første auditionrunden. Arrangørene åpner for at det kan bli flere konkurranser for Timbersports-talenter i framtiden.

– For å bli en god Timbersportsutøver må du trene mye slik at du får god teknikk, i tillegg må du være i god fysisk form og mentalt sterk.

– Det er gøy å se at interessen er så stor. Med så mange talenter rundt om i Norge, ser jeg ikke bort fra at vi vil arrangere flere slike auditionrunder, sier Benedicte Movik i Timbersports Norge i presseskrivet.


Artikkeltags