Peder Kristoffer Jensvoll (15) fra Meisingset kunne i helgen slippe jubelen løs, etter å ha kapret en gullbillett i den nye talentkonkurransen innen STIHL Timbersports, «The Axe Factor».

Han får dermed mulighet til å delta på en profesjonell treningsleir for å utvikle talentet sitt videre, blir det opplyst i en pressemelding fra konkurransen.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er utrolig artig å få skryt av Olaf Tufte og de andre i juryen. Det var rart å høre navnet mitt bli ropt opp blant dem som gikk videre.

– Nå har jeg fått mye inspirasjon til å trene videre, sier Peder, som triumferte over flere konkurrenter som var nesten dobbelt så gamle som ham.

I STIHL Timbersports konkurrerer man i seks forskjellige øvelser, hvor det er om å gjøre å fullføre på kortest mulig tid.

Imponerte OL-mester Olaf Tufte

Deltakerne i «The Axe Factor» fikk prøve seg i øvelsene Single Buck (håndsag), Underhand Chop (øks) og Stock Saw (motorsag).

Juryen bestod av landslagsutøver Ole Ivar Lierhagen, OL-mester i roing og tidligere STIHL Timbersports-utøver Olaf Tufte, og Benedicte Movik fra STIHL Timbersports Norway.

Olaf Tufte er imponert over viljen og ferdighetene til Peder og de andre deltakerne:

– Jeg er veldig imponert over nivået, spesielt blant de yngste gutta. Det er moro at det er mange av de yngste gutta som stikker av gårde med gullbillettene.

Tufte er ikke i tvil om hva som må til for at de unge talentene skal ta steget opp til internasjonalt konkurransenivå.

– For å bli god må det mye trening og terping til. Til syvende og sist handler det om hvor god du har lyst til å bli, du må gjøre det som kreves. For å hente ut de siste ti prosentene må du ha den fandenivoldskheten inni deg, som nekter å la andre være bedre enn deg.