[Tidens Krav] Det bekrefter politistasjonssjef Anders Magne Ormset ved Surnadal politistasjon til Tidens Krav.

– En av de to betjentene ble slått og sparket slik at det oppsto skader i hode og ansikt. Vedkommende er på sykehus onsdag for sjekk, sier Ormset.

Den dramatiske pågripelsen skjedde etter at politiet tirsdag kveld fikk meldinger om at en person i bil opptrådte slik at tipserne mistenkte at han var ruspåvirket. Bilen han førte kom fra Skei i retning Mauset langs fylkesvei 65 i Surnadal. Mannen stanset bilen ved Mausetgårdene. Det var der politipatruljen med to betjenter kom til stedet. Da hadde mannen allerede opptrådt truende mot forbipasserende som hadde stanset på stedet.

Gjentatte angrep

Da politiet kom fortsatt den truende oppførselen fra mannen, som da fortsatte ferden til fots i retning 60-sonen på Mauset.

– Det var ingen tvil om at mannen skulle pågripes, etter det som hadde skjedd til da. Han fortsatte til fots langs vegen, der trafikken suste forbi i stor fart, sier Ormset.

Mannen gikk flere ganger til angrep, både med slag og spark, også med gjenstander i hånden.

– Han brukte blant annet en platsflaske til å slå med, sier Ormset.

Begge betjentene ble truffet, men kun én av dem ble påført skader. Mannen skal ha sparket og slått flere ganger, og situasjonen eskalerte da han og politiet kom til 60-sonen noen hundre meter oppover fra der mannen satte fra seg bilen. Til slutt klarte de to betjentene å anholde mannen.

– De måtte bruke pepperspray, men da fikk de kontroll på mannen, som ble påsatt håndjern, sier Ormset.

Etterforskes

I mellomtiden hadde de to betjentene tilkalt forsterkninger. Ormset var én av de to som etter hvert kom til stedet. Politiet ser svært alvorlig på det som skjedde.

– Det er slikt vi trener på for å være forberedt, men det er jo ikke noe vi forventer skal skje på en tirsdagskveld i Surnadal, sier Ormset.

Mannen ble kjørt til stasjonen i Kristiansund. Det ble tatt blodprøve.

– Saken vil bli etterforsket av politiet i Kristiansund, for å finne ut av hva som skjedde. Det er gjort avhør av mannen, uten at jeg kan gå inn på hva han har sagt. Vitner skal også avhøres, mannen skal ha framført trusler også mot dem, sier Ormset.

Han bekrefter at det er snakk om det som kan kalles en kjenning av politiet, og at mannen i 40-årene er bosatt i Surnadal.