Gå til sidens hovedinnhold

Politiet oppfordrer: Publikum må ikke trekke inn til Molde sentrum

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi har en innstendig anmodning til publikum: Ikke søk inn til Molde sentrum når cruiseskipet "Viking Sky" slepes til kai seinere i dag, seier politistasjonssjef Par Karstein Røv.

- Dersom mange skuelystne trekker inn til sentrum vil det sannsynligvis føre til store trafikale problem. Vi har allerede satte i verk tiltak for å regulere trafikken, sier Røv.

Politiet er sammen – samarbeidende etater og frivillige – i ferd med å rigge ned mottakssenteret for evakuerte cruise-passasjerer i Brynhallen. Da hadde senteret registrert inn 460 passasjerer som ble transportert inn fra skipet med helikopter.

Når skipet kommer Molde seinere i dag, vil det bli opprettet et mottakssenter i Rica Seilet Hotel for de passasjerene som ikke ønsker å overnatte ombord i skipet fram til avreisen tilbake i heimlandet.

Det er nå 436 passasjerer igjen ombord i fartøyet, sammen med 458 besetningsmedlemmer.

Allerede i kveld skal de første passasjerene forlate Molde med fly fra Årø flyplass. Resten reiser etter planen i løpet av mandagen.

Hovedredningssentralen har tidligere i dag etablert et flyforbudssone rundt i en radius fem nautiske mil fra "Viking Sky". Dette forbudet omfatter også bruk av droner og gjelder inntil annen beskjed er gitt.

Kommentarer til denne saken