– Det var en viktig avgjørelse i en sak av stor prinsipiell interesse, sier Eva Kristin Hansen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Stor diskusjon

Det er energi- og miljøkomiteen på Stortinget som behandler ulvemeldingen. Hansen er saksordfører. Meldingen åpner for å utvide ulvesonen nordover.

– Det er stor diskusjon om dette i alle partier, også hos oss. Men på gruppemøtet ble dette synet godt mottatt. Tirsdagens høring i Stortinget forsterket nok synet på at det er riktig å si nei til en utvidelse, sier hun.

Det er knyttet stor spenning til om regjeringen får gjennomslag for ulvemelding i Stortinget. Også internt i regjeringspartiene er det bråk.

Tre nye familier

Både landbrukspolitisk talsperson i Frp, Morten Ørsal Johansen, og næringspolitisk talsperson i Høyre, Gunnar Gundersen, har gitt uttrykk for at meldingen må sendes tilbake til departementet. De mener den må baseres på en helt annen bakgrunnsinformasjon.

Ulvemeldingen åpner for at dagens bestand av ulv skal beholdes, men åpner også for tre familier i tillegg. Ørsal Johansen mener det ikke harmoniserer med målsettingen om å få en bærekraftig matproduksjon. (ANB)