Norges Fotballforbund gikk ut med siste status rundt Hegerberg etter en røntgenundersøkelse lørdag. Nyheten kom under et døgn etter at kvinnelandslaget løste billett til neste års VM-sluttspill.

– Det er positivt at det ikke ble påvist brudd. Hun har imidlertid fått et såpass kraftig spark at beinet trenger å leges, så hun kommer ikke til å spille mer på denne samlingen, sier landslagslege Said Tutunchian i en uttalelse.

Ada fikk skaden drøyt en time ut i kampen i Leuven. Foten hennes ble hengende igjen etter en duell med Belgias stopper Amber Tysiak. Lyon-spissen hadde tydelige smerter og lå nede i flere minutter.

Støttet av banen

TV-bildene viste at hun holdt seg til det venstre beinet etter å ha fått et spark. Det ble kalt på båre, men Hegerberg greide å gå av banen med støtte av det medisinske personellet.

Episoden skjedde noen minutter etter at Tuva Hansen hadde scoret det som ble Norges vinnermål med et flott skudd fra like utenfor 16-meteren.

Hegerberg gikk med krykker etter oppgjøret.

Skademareritt

I fjor høst gjorde hun comeback etter et langvarig skademareritt. Et ødelagt korsbånd i kneet og senere en stressfraktur i skinnbeinet holdt henne ut av spill i godt over 600 dager.

Tidligere i år var Hegerberg tilbake for Norge for første gang siden sommeren 2017.

Landslagsledelsen vurderer å hente inn en erstatter for spissen til tirsdagens hjemmekamp mot Albania på Ullevaal stadion.

(©NTB)