Geologer skal undersøke raset, og få klarert om det kan være fare for nye ras i området.

– Vi vet ikke om det er fare for nye ras, eller om noe har endret seg siden i går, forteller Randi Fagerholdt, tjenesteleder i politiet i Trøndelag, til NTB.

Odd Innerdal, prosjektleder i Vegvesenet, foreller til NRK at geoteknikere er på stedet for å få oversikt i dagslys.

– Vi må finne ut hva som har skjedd og hvorfor. Det er ingen teorier per nå, sier Innerdal.

Sju personer var involvert i hendelsen. En kvinne i 80-årene døde i raset som tok et hus i Valsøyfjord i Trøndelag fredag kveld. Ingen av de resterende personene ble alvorlig skadd.

2-åring funnet i raset etter tre timer

En to år gammel jente er blant de seks personene som var i huset under raset. Det tok tre timer å få henne ut.

– Letemannskapene klarte å lokalisere henne ved at hun lagde lyder, og på bakgrunn av det fikk de henne ut av huset. Deretter ble hun fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, sier Fagerholdt.

Børge Henden, utrykningssjef i Heim brannvesen, bekrefter til Aftenposten at det var lydene som gjorde at de klarte å finne jenta.

– Vi kunne ikke se jenta, men vi hørte en vag, gråtende stemme.

Arbeidet med ny vei kort tid før raset

Rett overfor huset som ble tatt av skredet blir det bygget en ny E39. Vegvesenet har bekreftet at det foregikk anleggsarbeid 30 til 50 meter ovenfor huset fredag kveld. Geologer skal se på om det kan ha påvirket jordraset.

– Vi vet ikke om det er noen årsakssammenheng enda. Det skal vi finne ut av, sier Fagerholdt.

Arbeidet med den nye veien har foregått i området i to måneder. Jordraset gikk over nåværende E39, derfor er veien stengt.

Ifølge NRK kaller politiet inn flere folk for å etterforske jordraset. Så langt har kun en person blitt avhørt, vedkommende jobber med veibygging i området.

(©NTB)