(Nettavisen:) Bør Rosenborg stå æresvakt for seriemester Molde til søndag?

Debatten har pågått i flere dager allerede, og nå kaster flere av klubbens legender seg på.

– Forklaringen til Rosenborg var tullete. Det er ingen regel som sier at man må gjøre det, så jeg hadde kjøpt forklaringen om at supporterne ikke ønsket det. Men det blir for dumt å si at Molde gjør det for å ydmyke.

Det sier en av klubbens beste spillere gjennom tidene, Bent Skammelsrud, til Nettavisen.

Hør fotballpodkasten Sesongkortet under:


Kåre Ingebrigtsen: – Biter dem i ræva

Skammelsrud tok vanvittige elleve seriemesterskap som Rosenborg-spiller, og noterte seg for 38 kamper med flagget på brystet. Han kjenner derfor godt til rivaliseringen med Molde fra sin tid som spiller:

– De har vunnet serien, da skal man gratulere dem. Det er ikke selve beslutningen jeg reagerer på, men heller begrunnelsen. Jeg er enig med dem som sier at «enten så gjør ingen det, eller så gjør alle det». Vi kan ikke holde på sånn at man skal gjøre det forskjellig hvert år. Jeg hadde heller svelget en kamel, og brukt det som motivasjon til neste år.

– Stemmer beslutningen overens med Rosenborgs verdier?

– Du vet at vi slapp jo å ta stillingen til dette da vi spilte, fordi vi vant jo alt. Men det er klart at det stemmer jo ikke overens med Rosenborg-kulturen. Jeg skal ikke stå her og kreve at de skal endre på beslutningen, men forklaringen ble litt dum.

Kåre Ingebrigtsen vant flere seriemesterskap med klubben, både som spiller og trener. Den nåværende sportslige lederen i Åsane er klar på diskusjonen har gått over stokk og stein:

– Jeg synes ikke pressemeldingen er noe god, så det er ikke noe å diskutere. Men spørsmålet mitt er; når ble det en «case»?, starter han til Nettavisen:

– Det ble jo noen titler da jeg hadde roret på Lerkendal, men det var ingen som klappet oss inn. Jeg mener at dette blir en greie, fordi det er Rosenborg som har valgt å si nei.


Ingebrigtsen mener at flere har tatt inspirasjon fra «balløya».

– Det er ikke noe vanskelig for meg å forstå hvorfor klubben velger å droppe det. Hvorfor er det plutselig viktig for folk? Noen har sett litt for mye på Premier League, og tenker at det er en tradisjon her i Norge også.

– Rosenborg sto jo faktisk æresvakt for Bodø/Glimt i 2020?

– Ja, og det biter dem jo i ræva nå. Men det har ingenting med at Rosenborg ikke unner Molde suksess, for det gjør dem. Det er mer det at en slik type gest ikke er vanlig i Norge.

– Dette ville Nils Arne sagt

Mini Jakobsen var også en del av RBKs storhetstid under Nils Arne Eggen. Han var først klokkeklar på sitt syn, men har blitt mer delt:

– Rosenborg mener at Molde kun er ute etter å ydmyke trønderne. Det er nok litt sannhet i det, men du må jo aldri finne på å si det, forteller han til Nettavisen.

Og fortsetter:

– Det ville jo vært samme skadefryd, hvis det var det Molde som måtte stå æresvakt på Lerkendal. De har jo vært fiender i 30 år nå. Men i Norge har det skjedd én gang siden norsk fotball ble oppfunnet, så at man skal begynne å kreve dette blir helt feil.

Også Mini er klar på at det er ordlyden i pressemeldingen som har gjort det hele til en snakkis.

– Hvis Rosenborg hadde sagt at det ikke er noe tradisjon for å stå æresvakt i Norge, ville det ikke blitt store overskrifter rundt det. Men så sier de dessverre at Molde er mest opptatt av å ydmyke dem. Det burde de aldri ha sagt, og det er nok alle enig i.

– Hva ville Nils Arne Eggen sagt om dette?

– Han er jo også todelt. Nils Arne kunne kjeftet noen huden full for å kreve æresvakt, eller så kunne han sagt at «Rosenborg skal være store nok til å hylle mesterne, så tar vi dem til neste år», sier «Mini» og ler godt.

Søndag møtes de to erkerivalene til kamp på Aker Stadion, og du kan følge kampen i Nettavisens livestudio fra 19:00!