I Bjørbekkbygget like ved Sunndal Rådhus foregår det hektisk renoverings- og oppussingsarbeid. Håndverkerne Einar Mo og Peter Silas er to av mange lokale håndverkere, som er i sving for å få lokalene ferdig til åpningen i slutten av august. Da skal drøyt 50 kvadratmeter med frisør- og hårpleiesalong stå ferdig. Og med det er drømmen om å starte egen virksomhet en realitet for Marit Storbukt (snart 29) og Marita Angvik (32).

– Vi har alltid drømt og tenkt på å starte noe for oss selv, helt siden vi tok frisørutdanning. Men så har det stadig blitt utsatt, og årene har gått. Ikke minst har vi hatt en kjempebra arbeidsplass med gode kolleger hos Hårsmia, sier Marit og Marita.

Lang fartstid

Begge har de lang fartstid som frisører. Marita som opprinnelig er fra Eidsvåg tok utdanningen i Molde, mens Marit fra Øksendal tok utdanningen sin i Kristiansund. Nå bor de begge på Sunndalsøra og har inntil 1. juli jobbet på Hårsmia i butikksenteret, der de i sin tid også var lærlinger.

Begge bor de på Sunndalsøra med samboere og lever aktive liv både i arbeid og i fritid. Marita har to døtre på seks og åtte år, og Marit har en jente på to og et halvt.

Får de tid til overs, stikker Marita og Marit gjerne ut på tur. De er opptatt av natur, miljø og bærekraft. Det skal også speile seg i driften av den nye salongen Heads.

Grønn salong

– Vi satser på å bruke og tilby grønne og miljøvennlige hårpleieprodukter. Vi vil ha resirkulerbare produkter med tanke på emballasje og gjenbruk. Den ene produktserien baserer seg også på å være plastfri, og bruker kun glassflasker.

Heads er opptatt av bærekraft og så langt det er mulig, bruker de lokale alternativer når det kommer til service, utstyr og oppussing av lokalene. Blant annet står Bratseth for ventilasjon og Bygningsservice Øksendal sørger for mye av renoveringen i lokalene.

– Vi tenker det er viktig vi bruker hverandre i lokalsamfunnet når det gjelder kjøp av varer og tjenester.

På nettet

Heads lanserer i løpet av juli også et eget nettsted, der de kommer med fortløpende info om salongen, og alt de kan tilby. Der kan det også bestilles timer.

– Vi bruker lokale krefter til å lage nettstedet vårt også. Det leverer Petter Kindsbekken og Suweb as, sier Marit Storbukt.

Heads satser på å være til stede digitalt. Allerede finnes de på Facebook og på Instagram.

– Sunndalsøra har ganske mange frisørsalonger. Er dere sikre på det er marked for en til?

– Det tror vi. Selv om det kommer en ny salong her, så blir det ikke flere frisører. Det er bare at vi nå starter for oss selv. Vi var rett og slett lystne på en utfordring og etter ferien gleder vi oss til å brette opp ermene.