Rindal: Ex-en som aldri flytter

Dordi Glærum Skuggevik.

Dordi Glærum Skuggevik.

Av
DEL

LeserbrevJeg har skrevet om det før – men må igjen undres over at Rindal ikke får til å flytte over til Nidaros bispedømme og over til Trøndelag fylke.

Det var Møre biskop som stod fram og ønsket God Påske på Trollheimsporten, sjøl om Rindal nå hører inn under biskopen i Nidaros igjen – og felles kirkeadministrasjon Rindal/Surnadal på Skei fortsetter, ser det ut som på Trollheimsporten.

Nå nettopp har Rindal og Surnadal kommuner ansatt en felles psykolog. Det merkelige er at de som trenger psykolog er ikke de samme i Rindal som i Surnadal. I Rindal er det barna som trenger psykolog, i Surnadal – de voksne.

Humanetiske ‘konfirmanter’ er det ikke mange av i år, og omtrent alle er rindalinger – ser det ut til, etter navnene å dømme. Likevel kommer de ned dalføret og foretar seremonien i Surnadal kulturhus.

En tanke på siden: Er det fordi de unge i Rindal utsettes for så stor pågang fra Human-Etisk Forbund – at det primært trenges psykolog for de unge i kommunen?

Jeg lurer på hvor lenge Rindal har tenkt å varme seg både hos ex-en og hos sin nye makker. Skal denne bigamien være opplegget fremover både sivilt og kirkelig? Samrøra kan bunne i at det kan være sant det at Ola Heggem kjørte fylkesskiftet igjennom mot det reelle flertallet i Rindals befolkning. Kanskje kunne det være en tanke med ny folkeavstemning i Rindal – for å finne ut hvorfor de klamrer seg så fast til Nordmøre og nordmøringen i seg?

Gamle Halsa og Rindal burde snu i tide, og danne en ny storkommune med Surnadal. Det ville bli en slagkraftig enhet. Frøya, Hitra og landet langs kysten opp til Agdenes burde gå inn i kystfylket Møre og Romsdal, som de var en del av på kart – både på 1000-tallet og på 1500-tallet. Jeg har begge kartene, så jeg vet at det var slik. Ytre Fosen hørte også til Nordmøre, men Ytre Fosen kan nå trønderne få beholde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags