Det har vært stor utfart, blant annet i Sunndal, men det er ikke meldt om noen skader.

Røde Kors skriver i sin oppsummering at de vil berømme folk som har vært på ute på tur, for gode veivalg og vurderinger. Det har vært veldig få hendelser i påska i Møre og Romsdal.

Røde Kors melder videre at det på grunn av meldte nedbørsmengder resten av påska, kan bli økt skredfare, og oppfordrer alle som planlegger turer å sjekke varsom.no.

Det er faregrad 3 (betydelig) i Trollheimen søndag, økende til 4 (stor!) søndag.

Også ellers i landet har det vært rolig for hjelpekorpsene i beredskap. Ifølge NTB er det bare registrert halvparten så mange oppdrag som vanlig.

– Vi ser mange gode eksempler på at påsketuristene er flinke ute på tur. Folk holder avstand, er ikke mange på hyttene og går i oppkjørte spor. Vi ser også at mange tar kortere turer og holder seg under tregrensa når været tilsier det, sier Kjersti Løvik, leder i Landsråd Hjelpekorps i Røde Kors i en pressemelding.

Påskeaften hadde Røde Kors kun 16 henteoppdrag og behandlet 25 skader. Dette er langt færre enn det som har vært vanlig i tidligere år. Totalt er det meldt inn 223 oppdrag til Røde Kors i påska.

Røde Kors tror årsaken kan være at folk kan ha valgt en mindre aktiv påske.

– Mange tar hviledager i hytteveggen i det fine påskeværet, eller holder seg inne på hytta når det er dårlig vær, skriver de i pressemeldingen.