Fra 1. februar legger SAS ned sin rute mellom Oslo og Molde. Det er selskapets eneste faste flyrute fra Molde.

Det bekrefter SAS overfor Romsdals Budstikke.

– Vi bekrefter at vi legger ned ruten fra Molde til Oslo, skriver pressesjef i SAS Tonje Bjerve Sund i en tekstmelding til avisa.

Hun forteller at årsaken til at de neste år stopper ruten fra Årø lufthavn, kommer etter en helhetlig vurdering.

– Beslutningen er tatt etter en helhetlig vurdering av en rute som har vært svak over tid, og som har blitt ytterligere svekket etter pandemien, skriver Bjerve Sund.

Justert vinterprogram fra Kvernberget

SAS' pressesjef bekrefter også nyheten overfor Tidens Krav.

– Det er riktig at vi legger ned ruten fra Molde. Berørte kunder vil få nærmere beskjed, sier hun.

På spørsmål om hva nedleggelsen i Molde vil bety for SAS' avganger fra Kristiansund lufthavn Kvernberget, svarer Bjerve Sund at de allerede har gjort noen endringer i vinterprogrammet, som gjelder fra november i år til ut mars 2024.

– Vi har justert tidtabellen for å gjøre den bedre for reisende mellom Oslo og Kristiansund. Men dette har ingenting med nedleggelsen i Molde å gjøre. Endringene er allerede gjort, sier hun.

– Kapasiteten på Kvernberget blir den samme som i dag. Det legges ikke opp til flere avganger, sier hun.

Bjerve Sund vil ikke si noe om Molde-nedleggelsen vil føre til endring i billettprisene til og fra Kvernberget.

– Pris vil alltid styres av tilbud og etterspørsel. Flybilletter er konkurranseutsatt. Vi kommenterer aldri prising i detalj, sier hun.

– Overraskende og trist

Britt Flo er daglig leder i Molde Lufthavnutvikling AS og Molde Næringsforum. Til Romsdals Budstikke sier hun at nyheten om nedleggelsen i Molde kom overraskende.

– Molde Lufthavnutvikling AS har gjennom alle år hatt god og løpende dialog med SAS, og fikk senest på møte i april opplyst at SAS satser på Molde og at de planla for innsetting av mindre fly framover. Derfor er det overraskende og trist at de har bestemt seg for å trekke seg ut for nå, sier hun til avisen.

– Det har vært god vekst i trafikken over flyplassen og det er høy aktivitet i nærings- og samfunnsliv i regionen. Vi hadde håpet at de ville avvente og se an utviklingen med innfasing av mindre fly, sier Flo.