- Vi mener at det er rimelig grunn til å starte etterforskning blant annet med tanke på at det kan ha skjedd en straffbar handling. Både taktisk og teknisk etterforskning er i gang, sier Janne Woie, seksjonssjef for etterforskning, forebygging og etterretning ved Molde politistasjon.

- Fortsatt holdes alle muligheter åpne og Møre og Romsdal politidistrikt jobber opp mot fire hypoteser: At det har skjedd en kriminell handling, at det har skjedd en ulykke eller et uhell, sjøldrap eller frivillig forsvinning, sier Woie.

Det var lørdag 5. juni at politiet meldte at Alf Palmer Svinnset var savnet. Han er 79 år, ca. 180 cm, slank og har tynt mørkegrått hår. Politiet har ikke indikasjoner på at den savnede befinner seg utenfor Møre og Romsdal.

Det ble ved etterlysningen lørdag meldt at Svinnset var sist sett i Molde på formiddagen tirsdag 1. juni rundt klokka 11.30, men etterforskningen er ikke låst til noe tidspunkt.

- Alle som kan ha opplysninger bes om å kontakte politiet. Folk må ikke nøle med å ta kontakt, så får det bli opp til politiet å vurdere hva som er relevant eller ikke, sier Woie.

- Vi oppfordrer også alle om å sjekke i hager, uthus og andre steder.

Møre og Romsdal politidistrikt ber om at folk som har hatt observasjoner av den savnede eller har opplysninger i saken om å tipse på: https://tips.politiet.no/møreogromsdal, ringer 02800 eller tar kontakt via Nettpatruljen.

De tre bildene av savnede følger vedlagt og deles i samråd med familie.