Endelig spilte værgudene på lag med Sunndal Alpinsenter, og sesongåpningen lørdag 22. januar ble velsignet med nærmest vårstemning og vindstille.

Det satte både driverne av anlegget og de grovt regna 200 – 250 frammøtte stor pris på. Aktiviteten i nedfartsløypene i Børsetlia var stor, og alpinister i alle aldrer koste seg virkelig.

Løypemannskapene hadde som vanlig gjort solid jobb, og kunne tilby brukbare forhold. Riktignok hadde det enkelte plasser vært ønskelig med noe mer snø, men når en får servert en forsmak på våren allerede i januar, blir det slik.

Søndag var også nesten 200 møtt opp. Ny dag med vindstille og 10 plussgrader litt utpå dagen gjorde det behagelig å boltre seg i løypene. Litt overraskene var det derimot at snøen var frosset i løpet av natta, og dermed bød på utfordringer for løperne. Heldigvis fikk ingen vanskeligheter som førte til skader. Heller ikke slitasjen på løypene resulterte i alvorlige uhell.

I fjor var det først 6. februar skiheisen drog alpinistene opp lia. I år startet altså sesongen 16 dager tidligere takket være stor innsats av ildsjelene i vårt nærmeste alpinanlegg. Snøforholdene er nevnt, men klargjøring av heisanlegget har også kostet mange timers jobbing. Når åpningshelga ble så vellykket som en bare kunne håpe, er vi fornøyd og verd innsatsen, sier Emil Bråten, styremedlem i Sunndal Alpinsenter.

Heretter er det imidlertid fortsatt usikkert. Den snøen skifolket nå fikk kose seg på, ligger der på nåde, på «vannseng» bokstavlig talt. Det er dessverre bløtt under snøen. Med plussgrader, vind og regnbyger utover uka, kan det bli vanskeligere å tilby tilfredstillende løyper neste helg. Håpet er at den sålen som ble lagt nå, kan bestå og danne grunnlag for neste snøfall.