Martin Sjögren fratrer som landslagssjef for de norske fotballkvinnene. Norge kom til EM med et hårete medaljemål, men det hele endte i fiasko i gruppespillet.

Norges Fotballforbund opplyser at partene er enige om å skille lag. Også assistenttrener Anders Jacobson gir seg. Sjögren hadde opprinnelig ett år igjen på kontakten, som ble forlenget så sent som i fjor.

Svensken har ledet det norske kvinnelandslaget siden 2016, men etter EM-fadesen er det slutt. Han har måttet tåle mye kritikk etter det sviende 0-8-nederlaget for vertsnasjonen England før det ble 0-1-tap for Østerrike.

– Å få muligheten til å lede Norges landslag i fem og et halvt år, inkludert tre mesterskap, har vært en spesiell tid i min trenerkarriere. Jeg tar med meg veldig mange gode og utviklende erfaringer fra tiden i Norge, sier Sjögren og fortsetter:

– Forutsetningene før dette mesterskapet var tydelige, og vi hadde høye ambisjoner. Da resultatene ikke samsvarte med forventningene, var det en naturlig løsning at vi nå går hver våre veier.

Umiddelbart etter EM-exiten avviste Sjögren muligheten for at han kom til å trekke seg. Noen dager senere kom avgangen.

– Jeg vil takke Martin og Anders for godt samarbeid gjennom mange år, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Vi er alle skuffet over sommerens EM-prestasjoner. Ansvaret for nedturen deler vi, og veien til framgang ligger ikke i å peke på enkeltpersoner. Når vi likevel nå har tatt initiativet til å avslutte samarbeidet med Martin og Anders, er det et resultat av en bredere og mer langvarig vurdering som vi allerede diskuterte med dem ved forlengelsene av avtalene i fjor, legge hun.

I Sjögrens første mesterskap røk Norge ut i gruppespillet etter tre tap og null mål. To år senere tok han landslaget til kvartfinale i VM i Frankrike.

Det norske landslaget skal møte Belgia og Albania i VM-kvalifisering i september. Hvem som leder Norge der, er ikke klart.

(©NTB)