Sjefen tror på Hegerberg-comeback i mesterligaen

Ada Hegerberg kan rekke mesterligaavslutningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ada Hegerberg kan rekke mesterligaavslutningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Av

Ada Hegerberg trener med ball. Lyon-trener Jean-Luc Vasseur ser ikke bort fra at hun kan bli kampklar i tide til å hjelpe laget mot en ny mesterligatriumf.

DEL

Vasseur kommenterer Hegerbergs framgang og utsiktene for spill i et intervju gjengitt av olympique-et-lyonnais.com.

Hegerberg pådro seg en alvorlig kneskade under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, men Lyon-proffen gjør store framskritt.

Tidligere denne måneden begynte hun å trene med ball. Nå øyner trener Vasseur et håp om å ha stjernespissen tilbake til mesterligaen skal avgjøres i august.

– Hun kan løpe og er i rute. Samtidig må man være forsiktig og følge opptreningsplanen, for det er en alvorlig skade. Men vi er optimistiske, sier han med hensyn til mesterligaspill.

– Turneringen er i slutten av august, og nå er vi i juni, så vi venter på å få vite om hun er i stand til å være med, tilføyer han.

Finale i San Sebastian

Onsdag ble det kjent at mesterligaen for kvinner skal spilles ferdig som et intensivt sluttspill i august. Kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles i perioden 21. til 30. august.

De spanske byene Bilbao og San Sebastian er utpekt som arrangører.

Finalen går på Martin Ødegards hjemmebane Anoeta i San Sebastian 30. august. Der er Lyon favoritter til å løfte pokalen for femte sesongen på rad.

I åttedelsfinalen slo Ada Hegerbergs klubb danske Fortuna Hjørring 11-0 over to kamper. Det var før koronaviruset satte all fotball på pause.

Tidligere denne sesongen ble Hegerberg tidenes mestscorende spiller i mesterligaen for kvinner. Hun står nå med 53 fulltreffere. Det er to flere enn tyske Anja Mittag.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken