Skoler og barnehager i Sunndal ser fram til grønt lys

Sunndalsskolene, deriblant Løykja, kan trolig begynne å glede seg til grønt lys.

Sunndalsskolene, deriblant Løykja, kan trolig begynne å glede seg til grønt lys. Foto:

Neste uke starter på samme måte som inneværende i sunndalsskolene.

DEL

Det opplyste kriseledelsen i Sunndal på en pressekonferanse fredag.

Dette betyr gult lys, som i praksis innebærer noe lettere smittevernregler enn rødt.

Håpet er imidlertid at de nye veilederne skal kunne gi grunnlag for at sunndalsskolene kanskje allerede i løpet av neste uke får gå over til grønt lyst og vanlig drift. Fredag ettermiddag kom det melding om at fylkeskommunen opphever avstandskravene i kollektivtrafikken fra 8. juni. Det betyr at skoleskyssen kan gå som normalt fra denne datoen, med full kapasitetsutnyttelse på bussene.

Barnehagene i kommunen ser fram til å gå fra rødt til gult lys – og deretter grønt så snart som mulig. Gult innebærer utvidet åpningstid i forhold ti i dag.

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad opplyste på pressekonferansen at Sunndal kommune, hvor det ikke er registrert smitte på snart ti uker, oppfyller kravene til grønt lys. Hinderet er at staten foreløpig ikke er klar for å differensiere smittevernnivå mellom de ulike deler av landet.

I Sunndal er det nå få som blir koronatestet i løpet av ei uke. En grunn til dette er at det er svært lite infeksjonssykdom i kommunen. Grimstad sier at alle som viser tegn på luftveissykdom kan få ta testen.

Artikkeltags