De høye strømprisene gjør at Hydro på ny reduserer produksjonen av primæraluminium ved anlegget Slovalco i Slovakia.

– Beslutningen vil bringe produksjonen ned til om lag 60 prosent av den totale kapasiteten og kommer som følge av svært høye strømpriser, som ikke viser tegn til bedring på kort sikt, skriver selskapet i en pressemelding.

Hydro har en eierandel på 55,3 prosent i Slovalco primæraluminiumanlegg i Slovakia. Anlegget er allerede i gang med å gjennomføre en tidligere besluttet reduksjon i produksjonen av primæraluminium til 80 prosent av kapasiteten. Denne reduksjonen skal være gjennomført innen 31. desember, mens den ytterligere reduksjonen skal starte i slutten av januar 2022.

Reduksjonen til 60 prosent av kapasiteten tilsvarer en ytterligere reduksjon på 35.000 tonn i året. Slovalco har en årlig produksjonskapasitet på 175.000 tonn primæraluminium og en støperskapskapasitet på cirka 250.000 tonn.

Hydro understreker at selskapets kundeforpliktelser vil bli oppfylt, og at resirkuleringsaktivitetene ikke blir påvirket.

Hydro har ikke kunngjort ytterligere produksjonskutt i Norge. Her hjemme er selskapet skjermet fra prisvolatilitet av selskapets egen vannkraftkapasitet og langsiktige, fornybare kraftkontrakter, skriver Reuters.

(©NTB)