Lørdag 13. november blir det konsert på Grøa samfunnshus, og dagen etter fortsetter festen på Sagatun i Surnadal.

- Vi bestemte oss for å slå til skikkelig, smiler Eli Berg, en av dem som har vært med i det ikke-marsjerende ensemblet som samler medlemmer Trollheimen rundt helt siden starten for ti år siden.

- Vi gleder oss skikkelig! Endelig kan vi invitere folk på gebursdag!

Fra hele Trollheimen

Trollheimsbrass er kjent for å spille livat musikk med glimt i øyet som folk liker å høre på. På lørdag drar de til med både brudemarsjer, vals og polka, og publikum kan glede seg til blant annet "Trondhjemsnatt" og "Kråko" med Ingrid Sandvik som solist.

- Vi prøver å speile litt av det vi har gjort gjennom disse ti årene, sier Berg.

I tillegg til Trollheimsbrass selv, bidrar også Dalakvartetten og Oppdal musikkforening på jubileumskonserten i Grøa samfunnshus lørdag. I tillegg til de to konsertene skal det også bli jubileumsmiddag for inviterte gjester i helga. Det skal også deles ut hedersbevisninger, røper Berg.

- Vi har blant annet invitert dem som var med og startet opp det som den gangen het Sundalens Storblæser Ensemble, sier Berg. Navnet ble forandret etter at det kom til stadig flere medlemmer fra kommuner Trollheimen rundt. På konserten lørdag er det disse som bidrar fra Trollheimsbrass: Eli Berg (flygelhorn), Nina Renate Erstad Stavem (althorn) og Bjørn Stomsvik (musikalsk leder / slagverk) (alle fra Sunndal), Sigfred Gravvold fra Surnadal (tenorhorn), Greta Hoset fra Rennebu (euphonium), Frode Sæterbø fra Surnadal (tuba), Heidi Gjelten fra Løkken (flygelhorn) og Erik Moen fra Surnadal (trompet). Tre av medlemmene har vært med helt siden starten. På konserten lørdag skal også Mari Anne Gram Eggestøl Husby delta med melodisk slagverk og småmessing.

Mange minner

Det var under åpningen av Sunndalsporten på Gjøra at ensemblet første gang spilte offentlig. Siden har det blitt både konserter og mye annen moro, sier Berg, som har mange gode musikalske opplevelser i minneboka.

- Å ja, det er mange gode minner, smiler hun. Og har vansker med å velge bare ett høydepunkt blant mange.

- Vi har jo spilt på så mye forskjellig, fra martnadsdager til festivaler, det har vært fine konserter med Gro Kjelleberg Solli, vi har spilt på Trøndelag Teater, og har vært på flere studieturer til Østerrike, der vi har blitt kjent med andre orkester og skaffet oss masse noter, forteller hun. Nyttårskonserter og 17. mai, oktoberfester og skytterstevner, hagekonserter og julegrantenninger...

- Vi har gjort veldig mye forskjellig! I vedtektene våre står det at vi skal spille i både katedral og skjenkestue, til glede for oss selv og andre, og at ingen anledning er for liten og ingen for stor, sier Berg.

- Det har vært ti kjempegode og artige år, slår hun fast.

Og håper nå at riktig mange skal ha lyst til å være med på festen lørdag. Der blir det også framført en jubileumsberetning.