[Nettavisen]: Etter en tøff uke inne på «Farmen»-gården, hvor deltakerne virkelig begynner å kjenne på at de lever tett på hverandre, ba Einar Lund (21) storbonden Andrea Rosli (24) om å bli førstekjempe tidligere denne uken.

Grunnen til at han ba om å bli sendt i tvekamp var enkel: Han skulle slå ut pastoren, Erlend Indergaard (53) fra Tingvoll.

Lund og kompisen Dan-Håvard Johnsen (54) har nemlig begynt å se seg litt lei av nordmøringen, og mente det var på tide at han skulle hjem.

– Jeg og Dan synes det er for lite action. Vår måte å få startet spillet på er å bli kvitt vår kjære pinsevenn, sa Lund til TV-kameraene tidligere denne uken.

Danket ut av motstanderen

Det var to fokuserte kjemper som møtte på tinget søndag, men oppgaven om å slå ut pastoren ble derimot ikke like enkel for Lund som først antatt.

Etter at Lund bommer på to av to øksekast, vant Indergaard overlegent med totalt seks poeng mot Lunds null.

Tvekampen rakk med andre ord aldri å bli ordentlig spennende, og den slu planen om å danke ut pastoren ble aldri realistisk for Lund. Til tross for at tapet naturligvis er skuffende for Trysil-gutten, tar han imidlertid det hele med et smil.

– Det var kjedelig. Jeg har jo trua på meg selv og trodde jeg skulle ta Erlend i de fleste konkurranser, det var derfor jeg meldte meg som førstekjempe. Men Erlend har svingt øksa flere ganger enn meg. Jeg derimot har gjort det to ganger hjemme og tror jeg er verdensmester. Det var jeg ikke, sier han til programleder Niklas Baarli (33).

Selv om Lund selv ble slått ut av konkurransen søndag, angrer han ikke på valget om å bli førstekjempe tidligere i uken.

– Angrer overhodet ingenting. Jeg hadde gjort det samme igjen, og angrer aldri over ting jeg har gjort. Planen var jo god.

– Føler meg som en tosk

På gården sitter derimot «ordføreren», Dan-Håvard Johnsen, og angrer litt på at han lot kompisen gå ut i kamp for å slå ut deres felles konkurrent.

– Jeg føler på et ansvar på det. Jeg kunne stoppet han, for han hadde hørt på meg om jeg sa «dette gjør du ikke». Jeg hadde litt for stor tro på hans ungdommelige overmot, sier han til TV-kameraene.

– Jeg føler meg jo som en tosk som ikke hindret han i å gjøre det der, sier han videre.

Ettersom «Farmen» fremdeles er under innspilling, har ikke Nettavisen lykkes med å få en kommentar fra Einar Lund og Erlend Indergaard om årets tredje tvekamp.

Anspent stemning

Det er ingen tvil om at konkurransen begynner å tilspisse seg på gården, og det er flere deltakere som har kjent på en anspent stemning i gruppen den siste uken. For etter at Lund ba om å bli førstekjempe onsdag, er det flere av deltakerne som uttrykker at stemningen har endret seg på gården.

– Det spisset seg til på gården etter at Einar tok det valget han gjorde. Vi konspirerer, skuler på hverandre og vi snakker sammen. Så vi er i gang, konstaterer Stine Engen (42) på tinget.

Andrea Rosli, som har vært storbonde og til syvende og sist var den som valgte Lund til førstekjempe onsdag, har hele uken vært usikker på intensjonene bak Lunds ønske om å bli kjempe.

Lund ga nemlig uttrykk for at han hadde lite motivasjon og ville bli førstekjempe for å finne motivasjon i en natt alene. Realiteten var derimot at han ville slå ut Indergaard.

– Jeg føler meg naiv. Også kan det godt hende at Einar trenger litt «space» for å få ting litt på avstand, men man kunne kanskje håndtert det på andre måter. Jeg har lært, sa hun etter at Lund hadde tatt med seg Indergaard ut i kamp.