Gå til sidens hovedinnhold

Sommerstatus fra kriseledelsen i Sunndal

Sunndal går nå inn i sommeren med en fortsatt rolig smittesituasjon. Samfunnet åpnes mer og mer opp og det går mot en normal hverdag igjen. Kriseledelsen vil likevel minne om at de fortsatt ikke er helt i mål, og at man må gjøre en siste felles innsats med smitteverntiltak, testing og vaksinering på oppløpet av koronapandemien.

Kriseledelsen i Sunndal er takknemlig for den innsats alle har gjort for å bidra til å holde smitten nede gjennom hele pandemien. Det skriver kriseledelsen i Sunndal i en pressemelding.

- Her i Sunndal har vi også vært heldige og sluppet unna de store nedstengingene, og har kunnet leve ganske som normalt sammenlignet med andre kommuner, sier ordfører og leder i kriseledelsen, Ståle Refstie.

Takket være at risikogruppene nå er vaksinerte og vaksinasjonsprogrammet går sin gang, lettes det nå gradvis på nasjonale tiltak. Men vi ser nye virusvarianter spre seg, og smitteutbrudd i enkelte regioner minner oss på at viruset fortsatt er her og at situasjonen kan snu.

Det er derfor viktig å følge til enhver tid nasjonale smittevernråd. Man bør fortsatt begrense reiser og sosiale nærkontakter til det mest nødvendige. De enkle rådene om håndhygiene, avstand og å holde seg hjemme ved sykdom er fortsatt viktige.

Teststasjonen er åpen hver dag som vanlig gjennom sommeren, og det er viktig å ha lav terskel for å teste seg.

Vaksinasjon pågår hele sommeren, og kriseledelsen håper alle bidrar ved å møte opp til time når innkalling kommer.

- Med felles innsats kan vi klare å holde kontroll på situasjonen her lokalt, gjennom sommeren og ut oppløpet av koronapandemien, avslutter Refstie.

Kriseledelsen ønsker alle en riktig god og trygg sommer!

Kommentarer til denne saken