Aura Avis skrev før jul om Roger Husby som er rammet av kreft for andre gang og ikke får noe tilbud om behandling i Norge. I Tyskland finnes det imidlertid behandlingsmuligheter for den typen kreft Husby er rammet av, men den er kostbar og dekkes ikke av det norske helsevesenet. Dermed dro kompisen Roger Furu i gang en Spleis.

Etter at artikkelen sto på trykk er Spleisen doblet i størrelse, og initiativtaker Roger Furu har ikke ligget på latsiden. På julaften lot han og datteren seg leie ut som julenisser til inntekt for spleisen.

– Det ble 7.500 kroner og 14 nisseoppdrag på to og en halv time. Først gjorde vi tre oppdrag på Ålvundeid, så elleve i sentrum. Det var en logistikkutfordring, kan du si, men vi leverte en effektiv nisse, smiler Furu, som satte ekstra pris på å kunne gjøre dette sammen med datteren Helene.

– Det er fint å kunne gi barna litt verdier med seg, å lære dem å ofre noen timer for andre.

I tillegg sitter far og datter igjen med et minne de alltid vil dele, og spleisen har vokst ytterligere.

– Halver fyrverkeribudsjettet og doner resten!

Mange har ønsket å bidra, og ett av bidragene som kom inn, utløste en ny ide hos Roger Furu.

– Noen donerte et bilde til inntekt for spleisen, så nå har vi planlagt kunstauksjon. Jeg har vært i kontakt med flere kunstnere og fått flere bidrag, men dersom noen sitter med et bilde, foto eller en skulptur de vil donere, er det bare å ta kontakt, sier Furu.

Furu har allerede fått bidrag fra Hilde Furre, Kristin Mo Ribe, Sissel Halset Storslett, Pamela Guldenhaupt og Rune Bakkebø.

Når og hvordan auksjonen vil avholdes, kommer han tilbake til når mer er på plass. Å organisere slikt i romjula er en utfordring, men Furu har sendt ut forespørsler både høyt og lavt. Alt som kan generere inntekter for spleisen, er av interesse. Og Furu forsikrer at hovedpersonen selv er takknemlig for alt engasjementet. Et plutselig dødsfall i nær familie, har tatt hans fokus den siste tiden.

– Men han er selvsagt takknemlig for alle bidragene som er kommet inn, forsikrer Furu.

Og Furu minner om at det fortsatt er mulig å bidra.

– Hvis alle gir noen kroner, så er vi i boks. Jeg vil oppfordre folk om å halverer fyrverkeribudsjettet og donere den resterende halvparten, smiler Furu.

Her finner du lenke til spleisen "Roger vil leve".