Ada på Skavlan: – De prøvde å dempe meg på landslaget

Ada Hegerberg letter på sløret hos Fredrik Skavlan.

Ada Hegerberg letter på sløret hos Fredrik Skavlan. Foto:

Ada Hegerberg er gjest i helgens Skavlan på TV2. Der svarer hun på hva som ligger bak hennes nei til landslaget.

DEL

I et intervju med Fredrik Skavlan på TV2 gir Ada Hegerberg et innblikk i hva som ligger bak hennes avgjørelse om å si nei til det norske landslaget etter et skuffende EM i 2017.

Både Hegerberg og Norges fotballforbund har til nå holdt konfliktens kort tett til brystet, selv om det har vært tydelig fra begge parter at kulturkrasj og sterke personligheter har vært utløsende faktorer. Fjorårets gullballvinner letter litt på sløret hos Skavlan:

– Jeg føler ikke jeg har fått påvirke på den måten jeg har ønsket. Det har vært snakk om at jeg vil styre lag og laguttak, men det har aldri vært snakk om å gå så langt. Jeg har følt at jeg har prøvd å bidra på de områdene jeg har noe å bidra med, og det har ikke strukket til. Når jeg ikke kan være meg selv lenger, og ikke bidra med det jeg kan, og blir plassert i det systemet som … jeg føler ikke det passer meg, rett og slett. Sånn kunne det ikke fortsette, sier hun ifølge TV2.

Prøvde å dempe

– På den måten at de forsøkte å dempe deg?, spør Skavlan.

– Ja, rett og slett. Jeg har alltid hatt store ambisjoner, også for laget. Og det har på en måte…ikke funket. Det ble et veldig styr, og det skulle jeg veldig gjerne vært foruten, for det er jeg som sitter igjen med konsekvensene til slutt og ikke kan spille på et landslag. Jeg var veldig åpen for en åpen dialog. Jeg var jo veldig ærlig på absolutt alle punkter internt. Jeg har ikke behov for å diskutere mer i media, svarer Hegerberg.

Ga meg det jeg trengte for å komme til Gullballen

Uten Hegerberg på laget har de norske landslagsjentene imponert på veien mot sommerens VM i Frankrike. Det virker som om en helomvending er helt ute av bildet for Hegerberg. Det betyr et VM-sluttspill - uten Hegerberg - i Frankrike.

– Det er faktisk ikke frustrerende, for noen kjenner seg selv så godt og vet hva man står for. Jeg er veldig sikker på valget jeg har tatt. Det plager meg ikke lenger. Jeg står ved det. Det ga meg resultater og det jeg trengte for å komme videre. Og for å komme til Gullballen, rett og slett, sier Hegerberg.

Intervjuet vises i Skavlan på TV2 Sumo fredag klokka 17.00, og vises igjen på TV2 lørdag klokka 22.30.

Artikkeltags