Gerd Stolsmo hamrer løs mot Lagerbäck i ny bok

Ada Hegerberg sammen med sin mor Gerd Stolsmo under Idrettsgallaen i 2017. Nå har mor Gerd kommer med bok. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ada Hegerberg sammen med sin mor Gerd Stolsmo under Idrettsgallaen i 2017. Nå har mor Gerd kommer med bok. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Av

Gerd Stolsmo stiller seg svært undrende til kritikken som kom mot datteren Ada Hegerberg etter hennes kommentarer mot kvinnelandslaget før VM Frankrike.

DEL

Martin Ødegaards mye omtalte innlegg i sosiale medier, der han tok et oppgjør ned Hegerberg, er blant tingene Stolsmo reagerer kraftig på i boken «Fotballmamma». Stolsmo har fortalt sin historie til Marit Bromark, og boken tar leserne med på innsiden av fotballfamilien fra Sunndalsøra.

Ødegaards melding kom som en reaksjon på at Hegerberg hadde uttalt seg kritisk om Norges Fotballforbund i fotballbladet Josimar like i forkant av VM. Både Ødegaard og andre mislikte timingen for kritikken.

«Det toppet seg da Martin Ødegaard, norsk herrefotballs største talent, gikk i strupen på Ada med en Instagram-post. Det kan også bemerkes at dersom Martin Ødegaard faktisk ønsket ro rundt landslaget før VM, ville det klokeste trolig vært å sitte stille i båten», sier Gerd Stolsmo i boken.

Videre forteller hun følgende til Bromark:

«Det var det som skjedde etterpå som for meg fremstår som mest absurd. Like etter Ødegaards utspill gikk herrelagets landslagssjef Lars Lagerbäck ut og ga ham hundre prosent støtte. Godt skrevet og klokt sagt, var det visst, og hurra for Martin som tør å stå fram».

Åpner opp om landslagsvrakingen

I boken forteller hun også om årsaken til at Hegerberg trakk seg fra det norske landslaget:

«Ada trakk seg ikke fra landslaget ene og alene fordi de spilte et elendig EM i 2017. Hun trakk seg fordi hun ikke orket mer av den kontinuerlige nedprioriteringen av kvinnefotball i NFF, når hun selv prioriterte fotballen høyere enn alt annet. Hun trakk seg fordi hun ikke klarte å forholde seg til den haltende profesjonaliteten i landslagssystemet når hun forventet ekstrem profesjonalitet av seg selv».

Hun fortsetter:

«Hun trakk seg fordi hun opplevde mangelen på ambisjoner på kvinnefotballens vegne i NFF som et slag i ansiktet når hennes egne ambisjoner var så store. Hun trakk seg fordi hun møtte en forventning om at kvinnelige fotballspillere skulle være takknemlige for det de fikk, når det de fikk, føltes som smuler fra de rikes bord».

(©NTB)

Artikkeltags