Hegerberg-dobbel sendte henne opp i 49 mesterligamål

Ada Hegerberg scoret to nye mesterligamål onsdag og er oppe i 49 stykker i karrieren. Hun er nå bare to unna rekorden til tyske Anja Mittag. Foto: Balazs Czagany, MTI via AP / NTB scanpix

Ada Hegerberg scoret to nye mesterligamål onsdag og er oppe i 49 stykker i karrieren. Hun er nå bare to unna rekorden til tyske Anja Mittag. Foto: Balazs Czagany, MTI via AP / NTB scanpix

Av

Ada Hegerberg scoret to mål da Lyon slo Rjazan 7-0 i mesterligaen onsdag. Med 49 mesterligascoringer har hun bare en spiller foran seg på lista.

DEL

Anja Mittags rekord på 51 lever fortsatt, men Hegerberg passerte Conny Pohlers (48) på lista over de fremste måljegerne i kvinnenes mesterliga. Det er bare et tidsspørsmål før 24-åringen fra Sunndalsøra er alene på topp.

Mittag la opp i sommer, 34 år gammel.

Verken Hegerberg eller lagvenninnene var like målhungrige som i bortekampen mot Rjazan, og lenge så det ut til å bli 4-0-seier med den norske spissens straffespark i det 55. minutt som siste scoring. Et målrush i sluttminuttene gjorde at laget pyntet ytterligere på resultatet og vant 16-0 sammenlagt.

Hegerberg scoret tre ganger i 9-0-seieren i Russland for to uker siden, slik hun gjorde i finalen da Lyon i mai vant mesterligaen for tredje år på rad. Hun var ikke langt fra sitt tredje hattrick på rad i mesterligakamper, men hennes avslutning på overtid ble reddet.

Hegerberg var nest sist på ballen da Nikita Parris gjorde 2-0, scoret selv 4-0 på straffe og satte inn 6-0 i det 90. minutt. Lyon fikk et nytt straffespark på overtid, men da var det kaptein Wendie Renard som fikk skyte.

Parris var også tomålsscorer onsdag. Eugénie Le Sommer og Delphine Cascarino scoret også.

– Vi avsluttet kampen veldig bra. Det var en interessant kamp for å bygge gruppedynamikk, og vi kunne også bruke noen av de unge, sa trener Jean-Luc Vasseur til Lyons nettsted.

Trekningen av åttedelsfinalen skjer mandag.

(©NTB)

Artikkeltags