Ada Hegerberg slått av Pernille Harder i britisk kåring

Ada Hegerberg.

Ada Hegerberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den britiske avisen The Guardian har kåret danske Pernille Harder til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg ble nummer tre.

DEL

Den britiske avisen presenterte fredag for tredje gang sin liste over verdens beste kvinnelige fotballspillere.

Der har et dommerpanel bestående av 72 tidligere spillere, trenere og journalister fra hele verden stemt fram Pernille Harder til topps.

Norske Ada Hegerberg, som mandag mottok den prestisjefulle Ballon d'Or ble nummer tre i kåringen. Australske Samantha Kerr ble nummer to.

– Med sin evne til å stå opp mot andre spillere, hennes tekniske dyktighet og øye for mål er Harder trolig den mest komplette kvinnelige spiller i verden, skriver avisen om Harder.

Hegerberg var tidligere i høst nominert til både UEFAs og FIFAs pris som årets kvinnelige fotballspiller for 2017/18-sesongen. Der nådde hun ikke opp. Mandag ble stjernespissen fra Sunndalsøra kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Det var første gang at Gullballen ikke bare ble delt ut til en herrespiller.

Den norske 23-åringen har scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014, og scoret 53 mål forrige sesong.

Artikkeltags