Hegerberg rundet 200 mål – scoret hattrick for Lyon

Haugesund  20180912.
Lyons Ada Hegerberg (i midten) jubler etter 2-0 målet i 16-delsfinalen i Champions League kvinner mellom Avaldsnes og Lyon på Haugesund stadion. Lyons Eugénie Le Sommer (t.v) og målscorer Lyons Amel Majri (t.h) 
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund 20180912. Lyons Ada Hegerberg (i midten) jubler etter 2-0 målet i 16-delsfinalen i Champions League kvinner mellom Avaldsnes og Lyon på Haugesund stadion. Lyons Eugénie Le Sommer (t.v) og målscorer Lyons Amel Majri (t.h) Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Ada Hegerberg fortsetter å hamre inn mål i Frankrike. Hun scoret tre mål da hennes Lyon vant 8-3 borte mot Reims i den franske toppdivisjonen lørdag.

Hegeberg var frampå etter tre minutter og doblet ledelsen for gjestene til 2-0. Allerede i det første spilleminuttet hadde Delphine Cascarino sendt storklubben i ledelsen.

Den norske spissen la også på til 6-3 etter 77 minutter. To minutter før slutt satte Hegerberg inn 8-3 for gjestene. Hun fullførte dermed hattricket med hennes femte seriemål for sesongen.

Hegerberg rundet 200 mål for Lyon da hun satte inn 2-0 tidlig i kampen. Det har hun brukt 168 kamper på å oppnå.

– En stor milepæl for meg og utrolig motiverende for å jobbe på videre. Jeg er en del av et fantastisk lag og støtteapparat, og nå skal vi kjøre på videre og gjøre alt for å ligge i toppen i år også, sier Hegerberg til NRK.

Storseieren var ikke nok for Lyon til å klatre forbi serieleder Paris Saint-Germain, med blant andre norske Karina Sævik på laget, på tabellen. Lørdag vant hovedstadslaget 6-1 borte mot Metz.

Tidligere i uken ble det klart at 24 år gamle Hegeberg er blant tre nordmenn som er nominert til verdenslaget i fotball. Det er også Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde.

I Lyon har spissen banket inn mål på bestilling. Hun har vært med på å vinne en 13 titler med klubben, blant annet fire på rad i mesterligaen. I mai ble hun kampens store spiller med hattrick i finalen mot Barcelona.

(©NTB)

Artikkeltags