Gå til sidens hovedinnhold

Håper på Frankrike

Artikkelen er over 13 år gammel

Kurt Asle Arvesen blir skuffet om han ikke får sykle Tour de France.

Fortsatt har ikke Kurt Asle Arvesen fått noen signaler fra ledelsen i CSC om at han skal få sykle Tour de France.

– Vil gjerne sykle dersom jeg er i den formen jeg er nå. Det er fortsatt langt igjen. Og jeg vet at jeg sykler på verdens beste sykkellag. Men jeg blir skuffet dersom jeg ikke blir tatt med, avslutter Arvesen.

Herlig følelse

Kurt Asle Arvesen arbeidet i starten av den 12. etappe for Andy Schleck, men så tok han det med ro.

– Det ble bare for meg å sykle til mål. Det går utrolig bra. Jeg kan sitte i feltet uten å slite. Jeg kjørte gjennom fjellene uten å bruke av overskuddet. Det er en utrolig herlig følelse, sier Arvesen.

Nordmannen har den siste tiden slitt med influensa og har gått to dager på antibiotika. Nå er også sykdommen i ferd med å slippe.

Tappes lett

Men han vet at kreftene tappes selv om det går lett nå.

– Det er annen uke i Giro d'Italia og kreftene begynner å tappes. I forhold til gjennomsnittet ligger jeg nok godt an. Alt er så mye enklere når beina er lette. Jeg har opplevd det motsatte i de første årene jeg syklet Spania rundt. Da var beina så tunge som bly. Men det er viktig å passe på overskuddet. Du vet ikke ordet av det før du får hammeren, sier Arvesen som likevel ikke vil love et ras av Arvesen-seirer den siste uken i Giro-en.

– Det er mange her med krutt i beina. At du er i form betyr ikke at du får etappeseirer. Du må også ha hellet på din side, forteller Arvesen.

Tre etapper blinket ut

Nordmannen skal ta det rolig på fredagens etappe, men har blinket seg ut tre etapper han kommer til å prøve seg på i den siste uken.

– Hvis jeg er heldig kan jeg vinne 14. etappe. 16. etappe er bra, mens den 18. er noe mer usikker. Mange av sprintlagene er vekk og derfor er det vanskelig å kontrollere løpet, sier Arvesen.

– Men jeg har fått den etappeseieren jeg var ute etter. Nå skal jeg hjelpe laget så godt jeg kan. Så får vi se om jeg kommer med i et brudd. Det er ikke umulig slik beina er nå. (ANB-NTB)