Guro Reiten er et av de hotteste fotballnavna i Norge. Hun er et godt foredlet fotballprodukt, med sterke røtter både i Sunndal Fotball og Hydro Cup.

– Jeg husker det ikke selv, men mamma har fortalt at jeg sto fullt påkledd, med fotballsko og leggbeskyttere på, klokka 07.00 om morgenen, selv om første cupkamp ikke var før utpå ettermiddagen, forteller Guro, når vi ber landslagsstjernen om å mimre litt rundt Hydro Cup.

Denne lille episoden er selvfølgelig først og fremst bare morsom, men samtidig forteller den mye om hva fotballen, Sunndal Fotball og Hydro Cup har betydd for en jente som alltid har elsket å trille ball.

– Fotballinteressen har vært der hele tiden og i unge år var Hydro Cup et soleklart høydepunkt. Da sto hele familien ringside, vi møtte lag vi aldri spilte mot ellers, stemningen var elektrisk og jeg kan ikke huske annet enn at det alltid var godt vær. Det å vinne Hydro Cup med lagvenninnene var stort, rett og slett.

Guro Reiten har alltid vært et talent, et uvanlig talent. Gjennom hele den aldersbestemte reisen spilte hun stort sett bare sammen med spillere som var eldre enn seg selv, og hun tok nivåene med glans.

Guro har vært fast inventar på alle aldersbestemte landslag, og tok etter hvert også steget inn på A-landslaget. Mot Nord-Irland tidligere i år fikk hun fotballforbundets gullklokke, det synlige beviset på 25 spilte landskamper.

Guro Reiten har to Norway Cup-gull i SIL-drakta og debuterte på A-laget i svært ung alder, men etter hvert måtte hun søke nye utfordringer for å kunne utvikle seg som fotballspiller.

Første stopp på reisen ble Kattem, som den gang var i Toppserien. Guro ble toppscorer i klubben i 2012.

Etter hvert ble imidlertid Trondheims-Ørn, som også den gang var storesøster i kvinnefotballen i bartebyen, interessert i midtbaneterrieren fra Sunndalsøra.

– Klubbyttet ble et helt naturlig karrieresteg. Jeg ønsket nye utfordringer og det fikk jeg i Trondheims-Ørn. Klubben satset på meg og det siste året fikk jeg æren av å være kaptein, forteller Guro.

Prestasjonene i Trondheims-Ørn ble imidlertid også lagt merke til i toppklubbene, og LSK Kvinner snakket varmt om mulighetene for en overgang ved flere anledninger. Guro bremset prosessen, rett og slett fordi trondheimsmiljøet var trygt og godt. Gode venner og den korte avstanden til familien på Sunndalsøra stoppet klubbyttet – en stund.

– Men etter hvert skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe for å ta nye steg. Skulle det bli en annen klubb i Norge enn Trondheims-Ørn, så var Lillestrøm det eneste alternativet. Etter mange og lange samtaler med trener Hege Riise ble valget til slutt enkelt. Klubben er profesjonell i alle ledd, spillerne blir ivaretatt og for meg var dette et smart valg.

Etter overgangen til Lillestrøm har Guro virkelig slått ut i full blomst. I den såkalte tierrollen får fotballtalentet fra Sunndalsøra nærmest gjøre som hun vil. Guro er en klok mellomromsspiller, som både er i stand til å servere gjennombruddspasninger til sine medspillere, samtidig som hun også er flink til å manøvrere seg i gode posisjoner foran mål. Og så har Guro Reiten en fantastisk skuddfot. Kraften i skuddene er det ikke mange andre kvinnelige fotballspillere som kan oppvise maken til. Det er på ingen måte tilfeldig at Guro er toppscorer for Lillestrøm så langt denne sesongen.

Guro ble seriemester med Lillestrøm Kvinner i fjor og etter mange gode landskamper er det mange store utenlandske klubber som følger henne tett.

– Akkurat det tar jeg som det kommer. Så lenge det ikke ligger konkrete tilbud på bordet, bruker jeg ikke energi på temaet. Men selvfølgelig har jeg en drøm om å spille i en storklubb i utlandet. Mest på grunn av det sportslige, men det økonomiske aspektet er heller ikke uvesentlig. Kvinnelige fotballspillere i Norge svømmer ikke i penger. Det er så vidt hjula sviver rundt i hverdagen.

Treningshverdagen endret seg da Guro var på plass i Lillestrøm. Mer intensitet, flere ballberøringer, og terping på detaljer og avslutninger.

– Vi ser at vi orker mer enn andre lag og målene kommer som regel på innøvde angrep. Det viser at det gjøres mye riktig i treningshverdagen i Lillestrøm.