Her er TV-seernes OL-favoritt

Johannes Høstflot Klæbo er svært populær blant norske TV-seere. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix/ANB

Johannes Høstflot Klæbo er svært populær blant norske TV-seere. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix/ANB

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Johannes Høsflot Klæbo er det norske folks TV-favoritt under OL i PyeongChang i Sør-Korea.

Det viser en undersøkelse foretatt av Ipsos på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

22 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer Johannes Høsflot Klæbo når de får spørsmålet «Hvem av disse er din TV-favoritt av norske deltakere under OL i år?». På plassen bak kommer Marit Bjørgen med 18 prosent, mens Aksel Lund Svindal kommer som nummer 3 med ti prosent.

Klæbo scorer høyere blant menn enn blant kvinner. 23 prosent av mennene har ham som favoritt mot 20 prosent av kvinnene.

Det er bant den eldre garde flest har den unge trønderen som sin favoritt. I aldersgruppen 60 pluss svarer nemlig hele 28 prosent at de har Johannes Høsflot Klæbo som sin TV-favoritt. I aldersgruppen 18-29 år oppnår Klæbo 17 prosent.

Trondheimsgutten får aller mest støtte på hjemlige trakter, og det er interessant å se på fylkesoppdelingen slik den var før 1. januar. I Nord-Trøndelag svarer hele 52 prosent Johannes Klæbo, og i Sør-Trøndelag er det 39 prosent som svarer det samme.

Klæbo slår dermed Marit Bjørgen også i hjem- og nabofylket, da det er henholdsvis 19 og 22 prosent i de samme fylkene som har Bjørgen som sin favoritt. Videre er Klæbos prosenttall på 20 i Oslo, 19 på Vestlandet – og 18 prosent både i Nord-Norge og på Østlandet når Oslo ikke inkluderes.

– Det er liten tvil om at Johannes Høsflot Klæbo har sjarmert et stort TV-publikum siden han slo igjennom på seniornivå under åpningen på Beitostølen i 2016. Unggutten på 21 år kan bli den største TV-yndlingen under OL for mange – også langt utenfor Norges grenser, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Marit Bjørgen får markant større støtte blant kvinnene enn mennene. 22 prosent av kvinnene svarer nemlig Marit Bjørgen på den de liker best, mens 13 prosent av mennene gjør det samme. Også Bjørgen får sin høyeste score blant de eldste med 20 prosent.

I aldersgruppen 18-29 år oppnår Bjørgen 19 prosent, og er dermed best likt i denne aldersgruppen.

Aksel Lund Svindal er derimot mer populær blant mennene enn kvinnene. Han får 14 prosent blant menn og 5 prosent blant kvinnene. Svindal gjør det sterkest i alderskategorien 40 til 49 år, der 13 prosent svarer at de har ham som TV-favoritt.

Det er på Østlandet, når Oslo ikke inkluderes, at Svindal står sterkest som TV-favoritt, med 13 prosent, mot bare 5 prosent i Nord-Norge.

Undersøkelsen ble gjort i uke 2, og totalt deltok 1.014 personer i webundersøkelsen. Utvalget er landsrepresentativt, fra aldersgruppen 18 år og oppover. Respondentene hadde 14 ulike vinteridrettsutøvere å velge blant. (ANB)

Artikkeltags