Johan Bugge knuste rekorden i Ljøsåa Opp

Bratt løype i flott terreng i Ljøsåa Opp i Øksendal. Her er vinneren Johan Bugge i en av de bratte bakkene mot slutten av løypa.

Bratt løype i flott terreng i Ljøsåa Opp i Øksendal. Her er vinneren Johan Bugge i en av de bratte bakkene mot slutten av løypa.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Vant bakkeløpet i Øksendal foran sine to brødre.

DEL

Det var ikke uventet at brødrene Bugge fra Eidsvåg IL skulle dominere motbakkeløpet Ljøsåa Opp i Øksendal lørdag. Men det var kanskje en smule i overkant at Johan Bugge så til de grader skulle knuse sin bror Anders løyperekord fra i fjor. Da løp Anders inn på tida 13,14. I år senket Johan rekorden til 11,32 i den 1,8 kilometer lange løypa som har en stigning på 380 meter.

Mye stigning

Mye av stigningen kommer på de siste hundre meterne. Og det er her nøkkelen til å vinne ligger, sa Johan etter at han var kommet ned til startområdet igjen etter løpet:

– Det gjelder å holde frekvensen oppe i de bratteste partiene, og da er det viktig også å bruke armene aktivt. Men det var bratt her, og det gikk mye saktere i den siste delen enn den første. Jeg brukte bare litt over fire minutter på den første kilometeren.

Også Øyvind Bugge med 12,09 og Anders Bugge med 13,13 løp under rekorden fra i fjor.

Tungt

Det gjorde ikke vinneren i kvinneklassen, Live Solheimdal fra Molde Olymp. Men 15-åringene med røtter i Eidsvåg fikk likevel en respektabel tid med 17,28. Det ble tungt mot slutten:

– Det var veldig bratt, etter én kilometer trodde jeg at jeg var kommet lenger. Mot slutten ble det mye gåing. Jeg er ikke vant til motbakkeløp, så dette var en fin erfaring å ta med seg, sa hun.

Solheimdal er for øvrig et multitalent i idrett, og selv vet hun ikke helt hva hun skal satse på. Hun er allerede blant de fremste i landet i håndball, og har vært på landslagssamling for 96-årsklassen.

Nummer to i kvinneklassen ble Laila Bua med tida 18,27, foran treer Maja Solli på 18,45.

Løyperekorden for kvinner er det Sarah McMillan som har fra i fjor på 17,02.

Stterkt av Sondre

Også blant de yngste var det mange som gikk fort oppover grusveien, og den raskeste av dem alle var Sondre Ranheim Sæther, 11 år. Han fikk den flotte tida 16,28, om lag to minutter raskere enn persen fra i fjor. Sondre var fornøyd da han kom smilende ned fra målområdet:

– Det gikk bra ja. Jeg går ikke så mye i denne løypa, men går mye på tur ellers. Jeg tror nok jeg har arvet litt av far min, sa han.

Løpet ble en suksess for Øksendal IL, med flere deltakere enn i fjor, i alt 84. Litt over halvparten av disse var mosjonister. Løypa er svært fin, og den byr på en utsikt og naturomgivelser som sterkt kan anbefales for nye deltakere neste år. Her går alle med de forutsetninger man har.

Artikkeltags