Egebergs ærespris til Nils-Erik Ulset

Børre Rognlien delte ut prisen.

Børre Rognlien delte ut prisen.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nils-Erik Ulset fra Tingvoll er tildelt den gjeve Egebergs ærespris for Kammerherre Egebergs Ærespris for 2018. Utdelingen skjedde fredag 25. mai.

Egebergs Ærespris regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter.

Nils Erik Ulset har konkurrert på øverste nivå siden Paralympics i Salt Lake City i 2002. Han har 16 år på rad tatt medaljer i alle store mesterskap han har deltatt i – noe som gjør at han kan vise til totalt 30 medaljer i Paralympics og VM.

Under Paralympics i PyeongChang tok Ulset bronse på 15 km individuell skiskyting og sølv i Åpen stafett.

- Denne prisen betyr utrolig mye for meg. Ganske tidlig i idrettskarrieren min skjønte jeg at det bare var de aller største utøverne som får denne prisen. Det krever utrolig mye. Derfor er jeg utrolig stolt, ydmyk og takknemlig.
- Jeg vil takke både Norges Skiskytterforbund, Norges Skiforbund, Olympiatoppen og ikke minst Norges idrettsforbund for den jobben de gjør, sa prisvinneren fra talerstolen.

Børre Rognlien, leder av komiteen som tildeler prisen, sa i sin tale at de i år hadde en sjeldent god kandidat.
- I og med at du har gull fra Paralympics både i skiskyting og langrenn så var ikke vi i komiteen helt enige om hva som var din hovedgren – men det spiller ingen rolle fordi du er dobbelt kvalifisert til Egebergs Ærespris, sa Børre Rognlien.

Prisen ble innstiftet i 1919, og deles ut på bakgrunn av bl.a. disse kriteriene:

  • Fremragende prestasjoner i en idrettsgren: Topp-plassering i internasjonale mesterskap som VM, OL, Paralympics eller World Cup sammenlagt.
  • Utmerket seg i andre idrettsgrener: Nasjonale topp-plasseringer i minst en idrettsgren.
  • Hovedidrett og sideidrett kan drives samtidig, eller innenfor en rimelig tidsperiode
  • Kandidaten skal være en god rollemodell for idrettens grunnverdier

Nils-Erik Ulset har med dette havnet i et særdeles celebert selskap blant norske idrettsutøvere. Det kan du lese mer om her.

Artikkeltags