Nye trenere for Synnøve Solemdal

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Norges Skiskytterforbund har ansatt Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas som ny trenerduo for kvinnelandslaget i skiskyting. Oberegger blir hovedtrener med fokus på skyting, mens Waaler Kaas har ansvaret for den fysiske treningen, skriver Norges Skiskytterforbund på sin nettside.

- Vi er stolte og forventningsfulle over å ha fått med oss Patrick og Sverre. De to pekte seg ut som våre klare førstevalg etter en lang og bred prosess med både norske og internasjonale navn på blokka, sier idrettsjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges Skiskytterforbund.

Patrick Oberegger har jobbet med det italienske skiskytterlandslaget i fem år, deriblant som landslagssjef det siste året. 40-åringen tar rollen som hovedtrener med ansvaret for skytetreningen for de norske kvinnene. Han kommer til å være tilstede på alle World Cup-rundene og mesterskapene gjennom sesongen.

Sverre Waaler Kaas får ansvaret for den fysiske treningen på landslaget. Han har en solid faglig bakgrunn med bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering i trenerrollen. 33-åringen har også en mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i coaching og fysiologi. I tillegg til å være langrennstrener i Heming og på Wang toppidrettsgymnas, har han også tidligere vært trener for juniorlandslaget i orientering.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken