Synnøve avanserte ni plasser

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Synnøve Solemdal bommet fire ganger og ble nummer 41 i mandagens jaktstart i OL. Dermed avanserte hun ni plasser fra sprinten.

Ingen var i nærheten av å stoppe Laura Dahlmeier fra nok et OL-gull. Tyskeren taklet vindforholdene best på skiskytterjaktstarten. Marte Olsbu ble nummer fire.

Olsbu noterte seg for fire bom. Det var minst én strafferunde for mye til å blande seg inn i medaljekampen. Lørdagens sølvvinner fra Froland var i mål 1.07,3 minutter bak suverene Dahlmeier.

Seieren til Dahlmeier var av det historiske slaget. Ingen kvinnelig skiskytter hadde tidligere klart å følge opp en sprinttriumf med seier på den påfølgende jaktstarten i OL. Den tyske stjernen holdt seg til kun ett bomskudd. Hun slo slovakiske Anastaiya Kuzmina med 29,4 sekunder, mens Anaïs Bescond fra Frankrike tok bronsen. Kun 0,2 sekund skilte de to medaljevinnerne.

Den mye omtalte Pyeongchang-vinden hadde på ingen måte løyet innen mandagens jaktstart. Løperne måtte kjempe på standplass og ofte justere siktet. Det kom en real vindkule da både Olsbu og Tiril Eckhoff var inne til andre skyting. Der måtte begge tåle to bomskudd. Olsbu slo så til med fullt hus på den første stående skytingen. For Eckhoff ble det dessverre full sprekk med tre bom, og totalt måtte hun ut i strafferunden fem ganger. Eckhoff var i mål på 9., plass.

Skiskytterjentenes neste oppgave er onsdagens normaldistanse.

Artikkeltags