SSB: Laveste antall overnattinger noen gang

Av

Aldri før er det målt så lavt antall overnattinger i april som i år. Verst gikk det ut over hotellene, som hadde en nedgang på 87 prosent.

DEL

Det var rundt 330.000 overnattinger ved de kommersielle overnattingsvirksomhetene i april i år. Det er hele 84 prosent færre enn i april i fjor. Antallet er det laveste som er målt i en april-måned siden Statistisk sentralbyrå (SSB) startet målingene i 1985.

– Dette fallet kommer etter en svært krevende mars-måned, da overnattingene falt med 55 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier rådgiver Jarle Kvile i SSB.Verst for hotellene

Nedgangen skyldes blant annet at mange virksomheter måtte stenge ned da myndighetene 12. mars satte inne svært inngripende restriksjoner for å begrense spredning av koronaviruset. Sammenlignet med i fjor var rundt 20 prosent færre overnattingsvirksomheter åpne i år.

Antall på hotellovernattinger i april ble redusert med nesten 1,4 millioner – tilsvarende en nedgang på 87 prosent fra april i året før. Overnattinger på campingplasser gikk ned 73 prosent, mens antall overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem falt med 81 prosent.

Svalbard hardest rammet

Det var en kraftig reduksjon i hotellovernattinger i alle landets fylker. Oslo – der to av tre hoteller holdt stengt i april – og Innlandet – hvor halvparten av hotellene måtte stenge – ble spesielt hardt rammet

Aller størst var nedgangen på Svalbard, der antall hotellovernattinger ble redusert med 98 prosent. Innlandet hadde en nedgang på 92 prosent. Rogaland hadde den laveste reduksjonen i antall overnattinger, med 71 prosent.

(©NTB)

Artikkeltags