Stedsnavn i vegmeldinger – svar til Egil Vågan

Av
DEL

LeserbrevEgil Vågan har i et åpent brev tatt opp problemet med at enkelte trafikkmeldinger fra Statens vegvesen oppgir stedsnavn som kan være feil, misvisende eller lite kjente. Dette er dessverre ikke en ukjent problemstilling for oss, og Vågan har mye rett i sin kritikk.

Vi er ikke lokalkjent overalt, og må støtte oss på kart. Når vi klikker i kartet for å stedfeste en hendelse så kommer det opp forslag til stedsnavn, med utgangspunkt i kart fra Statens kartverk og vår egen database over stedsnavn og strekninger. Siden det kan være flere stedsnavn innenfor små områder kan det i enkelte tilfeller være vanskelig å finne det stedsnavnet som representerer området best.

I det eksemplet som Egil Vågan omtaler så har elvenavnet Driva dukket opp som et aktuelt stedsnavn på dette stedet i kartet. Det beror på en feil i vår database, og det har vi nå retta opp. Vågan foreslår at vi bruker navnet Håsen som tydeligvis brukes lokalt, men det navnet er ikke godkjent som stedsnavn hos Statens kartverk. Bruflata bør uansett være bedre enn Driva som vi brukte i vår opprinnelige melding.

Egil Vågan skal ha takk for å være konstruktiv i brevet han har skrevet. Vi setter pris på tilbakemeldingen, og så minner vi om at alle aktuelle trafikkmeldinger er å finne i kartet på www.175.no. Der kan brukerne våre unngå noe av problemet som han tar opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags