Store muligheter for at «Storstua» vår går ad undas for all framtid!

Av

Svar til Sunndal Røde Kors vedr. Sunndalsøra Samfunnshus.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Viser til leserbrev fra SRK ved Ingar Langli i dag, 11.12.2020.

I det store og hele er SRK og undertegnede enige om det meste. Vi ønsker fortsatt å ha en storstue i Øra-kretsen. Jeg vet ingen frivillig organisasjon i Sunndal som ikke trenger lokalsamfunnets støtte, og som ikke ønsker å bidra.

Rutiner internt i SRK for oppdatering og informasjon pr. i dag kjenner jeg ikke til, men jeg er inneforstått med at det er helt klart tidkrevende og omstendelig å sette seg inn i denne saken.

Det eneste vi ikke er helt på linje om, er tall.

Jeg har hentet tallene fra tilgjengelige dokumenter i Susam sitt system. I denne forbindelse har jeg benyttet taksten det ble referert til i AA.

Der blir det operert med en takst på kr. 23.000.000,-. SRKs 156 andeler utgjør verdier på nær 1,4 mill. kroner.

Et annet moment som ikke er nevnt, er at Sukom skylder Susam tomt i tilknytning til Kulturhuset. Da Sukom sammen med Sunndalsøra Samvirkelag bygget ny kafeteria og nytt bibliotek, ble dette bygget delvis bygget på Susam sin grunn. Den ble overført til Sukom for at bygget kunne reises, mot at Susam skulle tilføres annen tomtegrunn i sammenheng med tomta Kulturhuset står på. I denne forbindelse skulle også den grunnen som ble utilgjengeliggjort pga. byggingen av nytt bibliotek og arronderingen rundt dette, erstattes. Det skulle gjennomføres et såkalt makeskifte.

Det er mer enn 30 år siden. Susam satte fram krav om gjennomføring bare noen dager før krav om makeskifte ble foreldet. Det er ca. 3 år siden, og makeskiftet er enda ikke gjennomført. Vi prater her om indrefilet sentrumstomt på Sunndalsøra på mellom 700 og 800 kvadratmeter. La oss estimere verdien til 1 mill. kroner. Det utgjør verdier for mer enn 60.000,- kroner for SRK sin del, og da passerer man 1,4 mill. kroner.

Som en kuriositet kan det jo nevnes at 17.03.2008 ble det over ført tomtegrunn fra Susam til Sukom for kr. O,-. Den 21.01.2010 ble den samme hjemmel til grunn overført fra Sukom til DETALJ SUNNDAL EIENDOM AS for 10 mill. kroner!

Dersom SRK sine andeler enda ikke er signert over til Sukom, burde man kanskje ta en runde til i tenketank.

I følge protokollen fra siste generalforsamling, uttalte advokat Per Sverre Raknes at «Ved en overdragelse vil ingen ha noen garantier i forhold til vedtektene/formålet».

Her er det store muligheter for at «Storstua» vår går ad undas for all framtid!

Har man ikke råd til å gi bort verdier for 1,4 mill. kroner, skal man la det være!

Dersom jeg kan bidra med mer info, så ta gjerne direkte kontakt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken