Dette medfører at rundt 30 medlemmer av Industri Energi ved aluminiumsverket ikke møter på jobb og at nedkjøringsavtalen er iverksatt.

Det skriver Hydro i en pressemelding.

Hydro Sunndal strike.jpg

Iverksettelsen av streiken vil i første omgang føre til at 20 prosent av produksjonen vil bli stengt ned i løpet av fire uker.

Streiken innebærer i tillegg stans i utskiping av produkter til kundene fra Hydro Sunndal så lenge streiken pågår. Dette vil føre til forsinkelser i leveranser.

Dersom streiken varer i mer enn fire uker vil ytterligere 10 prosent av produksjonen bli stengt hver uke til det gjenstår én seksjon av elektrolysen.

Streiken omfatter Industri Energis medlemmer på Elektrokjemisk overenskomst. I henhold til nedkjøringsavtalen vil disse medlemmene tas ut i streik gradvis, ettersom en nedkjøring av produksjonen krever betydelig arbeidsinnsats fra operatørene ved aluminiumsverket.

Det er senere i dag, mandag, en fanemarkering til støtte for de streikende på Hydro Sunndal. Det er Industri Energi og LO Møre og Romsdal som har tatt initiativ til markeringen utenfor hovedporten på verket til støtte for de streikende.

LES OGSÅ: Fabrikksjef Roar Ørsund om streiken: – Vi er tatt ut, og gjør det beste ut av det for alle berørte parter

LES OGSÅ: Arve Baade er klar til å streike: – Helt ærlig! Vi verken vil ha eller ønsker en streik, men nok er nok

LES OGSÅ: Streiken i prosessindustrien trappes opp – tar ut 655 ved Hydro Sunndal

LES OGSÅ: Storstreik i industrien: - Vi har prøvd absolutt alt, men det var dessverre ikke nok