Toppkampen mot Eide og Omegn onsdag kveld kunne bli avgjørende for om damelaget fra Sunndal når målet om å være et topplag. Derfor var det påskrudde damer fra start av.

- Dere må være 100 prosent fra første minutt av, manet hjelpetrener Magne Bjorli før kampen ble blåst i gang i Hydrohallen.

Damene svarte med å storme i angrep, og etter 22 minutter klarte Anja Marie Myklebust å pirke ballen i mål.

- Jeg pleier ikke å score, sier hun etter kampen, men får svar fra de andre om at hun har scoret også tidligere.

I 7-fotball er det spill i to ganger 30 minutter på mindre bane og mindre mål. Det blir mer hurtig spill, og det kan byttes ofte.

- Nå må dere starte 2. omgang slik dere startet kampen, manet treneren og fikk igjen positivt svar.

Bare tre minutter gikk før Sara Bjorli kom bakfra og sendte ballen i målet.

Gnisten i laget fortsatte og målet om å stresse motstanderen lykkes. 3-0 og seiersmålet satte Anja Marie Myklebust 12 minutter i andre omgang etter å ha fått tak i ballen på femmeteren.

Dermed står Sunndal med tre seire og tre uavgjort så langt, og er i toppen med færre kamper enn andre lag.

- Jeg spiller mest for å ha det gøy, men det er kjekt å kunne gjøre det bra med fotball, sier Anja Marie som er lagets yngste med 16 år. Hun kom fra Tingvoll i mars og hadde forberedt seg på å spille på vanlig lag i 3.divisjon.

Men laget trakk seg i like før serien og spiller nå med færre spillere.

- Å spille slik fotball går greit, men jeg vil gjerne være med og spille i vanlig serie neste år, sier 16-åringen som så langt ikke har noen proffdrøm med fotballen.

Kjedeligere

Likevel tar det tid å dra til Sunndal tre dager i uka. Det skjer både med buss og at foreldrene kjører.

Kapteinen på laget er eldst med 28 år, og har også samme ambisjon som de yngre spillerne.

- Da vi måtte trekke laget var det en nedtur, men nå jobber vi for å få til et stort nok lag til å spille i 3.divisjon igjen, sier Ine Andrea Otnes.

Hun begynte i Sunndal allerede for 12 år siden, men har spilt for andre lag i mellomtiden. Nå ser hun på dette året som et unntak.

- Å spille med bare sju spillere er kjedeligere. Her er det viktig at ballen går raskt og det gjelder å følge med hele tiden. Jeg kommer til å spille så lenge kroppen holder og lysten er der, sier Ine Andrea.

Hun spiller normalt keeper, men i år har hun vært utespiller også, og det synes hun er litt ekstra gøy.

Snitt på 20 år

Egil Hordnes er hovedtrener for laget, men var opptatt denne uka. Dermed fikk Magne Bjorli og andre slippe til og lykkes godt.

Neste uke er det hele tre kamper som skal spilles for Sunndal-damene mandag, torsdag og lørdag.

- I dag var vi nesten alle tilgjengelige spillere her. Noen jobber, andre er på skole og det er også noen i militæret fra laget. Målet fremover er å bygge opp en stall som gjør at det blir tilbake til vanlig serie neste sesong, sier Magne Bjorli.

Laget har en gjennomsnittsalder på rundt 20 år og har både litt rutine, men også mye ungdommelig blod.

- Her er det spillere som både er med bare for at det er gøy å spille, og de med litt mer ambisjoner. Her er det plass til begge, sier Bjorli.