Sunndal Jazzklubb satser på en aktiv høst

25. september: Hanna Melkild Wergeni.

25. september: Hanna Melkild Wergeni.

Av

En rekke spennende navn står på Sunndal jazzklubbs program denne høsten.

DEL

Allerede 19. september var Frederik Villmow Quartet på sunndalsbesøk, noe som ble en flott opplevelse for både band og publikum.

Fredag 25. september er Hanna Melkild Wergeni i aksjon på Øra kafé. Denne gangen får vi høre henne sammen med jazzmusikere fra regionen med Frode Grønmyr på gitar, Sindre Klykken på bass, Simon Kongshaug på trommer og Peter Wergeni på saksofon. Disse vil sørge for et solid komp og repertoaret vil bestå av klassiske jazzstandards samt noe nyere musikk og kanskje noen egne komposisjoner.

Deretter blir det besøk av Spellemannpris-vinner Bjørn Marius Hegge med superbandet sitt Hegge på Øra Kafe lørdag 3. oktober.

Bandet består av Jonas Kullhammar på saksofon, Martin Myhre Olsen på saksofon, Vigleik Storaas på piano, Håkon Mjåset Johansen på trommer og sjefen sjøl Bjørn Marius Hegge på bass. «Det er årets albumtittel, men det er ikke uoverkommelig langt unna å være årets norske jazzplate heller», skrev Audun Vinger i Dagens Næringsliv. Terje Mosnes i Jazznytt hadde følgende å si: «Godt hørbare impulser fra tiårets soul/r & b så vel som den nye ekspressiviteten til tross, handler likevel Vi är ledsna men du får inte längra vara barn mest om uimotståelig drivende og danseeggende souljazz».

Så kommer Trøndelag Big Band & Kirsti Huke «A tribute to Sarah Vaughan» med konsert på Sunndals kulturhus lørdag 17. oktober.

De tar for seg Sara Vaughan (1924–1990) som går inn i historiebøkene som en av jazzens største sangstjerner. Med et uvanlig stort stemmeomfang og med absolutt gehør kom hun inn i amerikansk jazzliv mot slutten av andre verdenskrig, og spilte etter hvert med de største musikerne og de mest anerkjente bandene. Sarah Vaughan gjorde legendariske innspillinger av store deler av standardrepertoaret, og i denne konserten får vi et gjenhør med mange av disse klassikerne. Kirsti Huke er en prisbelønnet norsk jazzvokalist, og her får hun tonefølge av landsdelens eneste profesjonelle storband, Trøndelag Big Band, med musikalsk leder Vigleik Storaas i spissen.

Lørdag 21. november kommer Kirsti Huke på Øra kafé for å framføre sitt Weaving-konsept. Med noen skjellsettende opplevelser i kofferten etter en tid på reisefot skrev Kirsti Huke «Weaving» på bestilling av Trondheim Jazzfest 2017. Anmelderen i «Jazz i Norge» beskriver urframføringen slik: «Stort, betakende og nærmest uvirkelig. «Weaving» bevegde seg fra det skjøre mot det mektige, med stopp innom urkreftene og like fra og inn i sjelen».

Weaving er Kirsti Huke på vokal, omnichord, harmonium, Gunnar Halle på trompet, synth, vokal, Erik Nylander på trommer, trommemaskiner, perkussion og Wetle Holte på trommer, trommemaskiner, perkussion.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken